5 secrete pentru o viata lunga de la o bunica de 91 de ani - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 secrete pentru o viata lunga de la o bunica de 91 de ani

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 5 secrete pentru o viata lunga de la o bunica de 91 de ani

Nu degeaba se spune ca daca nu ai un batran, cumpara-ti. Cine ar putea mai bine sa-ti dea cele mai bune sfaturi despre cum sa traiesti o viata lunga, sanatoasa si fericita.

Iata, 5 secrete pentru o viata lunga de la o bunica de 91 de ani.

 

  1. Fii activ in fiecare zi

Probabil ca daca urmaresti un batran sanatos, vesel, plin de viata o sa observi ca este mult mai activ chiar si decat persoanele care au mai putin de jumatate decat vasta sa. In timp ce, un tanar foloseste masina sa mearga la cumparaturi, un bunic merge pe jos. Iar daca locuieste la o distanta respectabila de piata sau supermarket, iti inchipui cat de multa miscare face zi de zi.

Tocmai de aceea, ea este puternica, musculoasa, rezistenta comparativ cu alte persoane de varsta sa. Iar activitatea sa fizica nu se limiteaza la plimbare. Batranii care sunt in forma nu pot sta o clipa locului. Intotdeauna vor gasi ceva de facut: indiferent ca este vorba de gatit, maturat podeaua sau alte activitati gospodaresti.

O astfel de persoana nu este activa pentru ca asa i-ar fi recomandat doctorul, ci pentru ca asa este ea.

Gaseste modalitati prin care sa faci miscare zilnic. Nu trebuie neaparat sa mergi la sala pentru a face sport. Doar ridica-te si misca-te.

 

 

  1. Mentine-ti mintea concentrata si ascutita

Gaseste o activitate prin care sa iti exersezi mintea si sa iti imbunatatesti acuitatea mentala. Iar lucrul manual (precum crosetatul de exemplu) este o forma de meditatie. Necesita concentrare insa fara sa creeze stres. Este repetitiv insa relaxant. S-a demonstrat despre lucrul manual ca imbunatateste sanatatea creierului prin dezvoltarea creativitatii, a abilitatii de rezolvare a problemelor, a coordonarii mana ochi si chiar a constientizarii.

Gaseste un hobby care iti stimuleaza mintea. Exerseaza-ti mintea la fel de mult cat pe cati iti exersezi muschii. Mergi la cursuri, rezolva puzzle-uri, mediteaza. Acorda la fel de multa atentie sanatatii creierului pe cat o faci restului corpului.

 

 

  1. Mentine-ti independenta

Intotdeauna este bine sa traiesti pe picioarele tale. Poti avea o multime de prieteni si rude, oamenii cu care sa ai relatii foarte stranse si totusi sa fii extrem de independent. Sa iei propriile decizii, sa achiti facturile si, in general, sa ai grija de propria ta viata. Procedand astfel, vei avea incredere in abilitatile (fizice si mentale) si nu ai nevoie de nimeni care sa-ti spuna ce sa faci.

In plus, n-ar trebui sa te lasi intimidat de tehnologie sau sa te lasi cuprins de sentimentul ca lumea s-a schimbat si ca vremea ta a trecut. Ramai la curent cu stirile politice si economice si simte-te confortabil sa-ti spui punctul de vedere. Ai incredere in judecata ta.

Bazeaza-te pe tine insuti. Nu-ti fie teama ca nu poti face ceva doar pentru ca ai imbatranit sau ca nu ai mai facut-o inainte. Ai incredere in abilitatile tale.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/02/2016