Care este cea marea greșeală la demachiere - Sfatulparintilor.ro
Shop

Care este cea marea greșeală la demachiere

10 februarie 2016, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Remedii neobisnuite la indemana oricui

Medicul dermatolog Oana Spânu dezvăluie că cea mai mare greșeală pe care femeile o fac atunci când se demachiază este că nu își clătesc tenul cu apă. Ștergerea pielii cu loțiuni sau doar cu șervețele demachiante nu este suficientă și lasă reziduuri care favorizează apariția sau agravarea acneei.

„Atenție la demachierea zilnică! Nu este suficient sa ștergem machiajul cu șervețele, lapte sau loțiuni demachiante! Este o greșeală majoră pe care o fac foarte multe femei și care provoacă diverse probleme ale tenului, de la sensibilitate sau dermatită până la acnee. Trebuie să clătim tenul cu apă după fiecare demachiere pentru a îndepărta resturile de farduri și de produs de curățare”, a menționat Oana Spânu pe pagina sa de Facebook.

 

Oana Spanu 4

Specialistul continuă menționând cum este bine să curățăm tenul.

„Înainte de clătirea cu apă, putem șterge machiajul cu produse de demachiere potrivite tipului nostru de ten. Se evită produsele alcoolice sau abrazive la tenul sensibil ori la cel cu acnee, iar pentru cel gras putem folosi loțiuni astringente care diminueze porii, să inhibe secreția de sebum și să spele surplusuri de lichide de la nivelul pielii. Șervețelele demachiante nu sunt de folosit zilnic, ci doar în situații de urgență. De exemplu, când suntem în deplasare și avem nevoie să schimbăm rapid machiajul. Cu șervețelele umede nu reușim să eliminăm toată cantitatea de machiaj, reziduurile. Tenul are nevoie de clătire cu apă de la robinet sau apă plată. Altfel, păstrăm reziduurile prin neclătire, porii rămân încărcați, ca un dop la suprafața glandei sebacee. Iar de aici se favorizează leziunile de acnee. Inclusiv cunoscuta acneea cosmetică”, a declarat medicul dermatolog Oana Spânu (www.oanaspanu.ro), în cadrul unui interviu acordat Andreei Marin.

Dr. Oana Spânu este medic specialist Dermatologie, doctorand la UMF Carol Davila, absolvent al cursurilor importante din domeniu, participând cu lucrări la congresele internaționale de specialitate. Dr. Oana Spânu tratează, printre altele, toate formele de acnee și urmele lăsate de acnee pe ten sau pe pielea corpului.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu