Shop

De ce este important să-ţi urmezi visul? Interviu cu câştigătoarea Dance Dance de la Disney Channel

20 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Ruxandra Barbu - Disney Channel

Ruxandra Barbu, 13 ani, este norocoasa câştigătoare a competiţiei Dance Dance de la Disney Channel. Şi-a încercat norocul, deşi nu făcuse niciodată cursuri de dans şi s-a înscris în concurs cu un moment de dans inspirat de serialul Totul pentru dans. A fost aleasă între finalişti de Disney Channel şi apoi publicul a votat-o câştigatoare pe site-ul disney.ro. Mama ei, Mihaela (asistentă într-un laborator medical), a susţinut-o la fiecare pas şi i-a acordat încrederea necesară pentru a reuşi. Drept răsplată, cele două s-au bucurat de o vacanţă de vis la Londra, unde au beneficiat de tratament VIP. Acum Ruxandra va apărea într-un clip de dans pe Disney Channel începând cu luna mai.
Urmează un interviu în exclusivitate pentru Sfatulparintilor.ro despre dorinţa de a-ţi urma visul şi despre datoria şi puterea unei mame de a-şi sprijini necondiţionat copilul.

 

sfatulparintilor.ro - Ruxandra Barbu - Disney Channel

 

– Ruxandra, de ce ai ales să participi la acest concurs?

Am participat la acest concurs din pasiune pentru dans. Admiram foarte tare personajele din serialul ”Totul pentru dans” şi adoram felul cum dansau. Nu m-am gândit că o să se transforme într-un lucru atât de serios când m-am înscris, a fost mai mult o joacă, dar când am văzut că am câştigat, mi-am dat seama că a fost cea mai bună decizie din viaţa mea.

 

– Care a fost cel mai greu moment din concurs?

Cel mai greu moment din concurs a fost după ce s-au afişat finaliştii, în ziua când aşteptam cu sufletul la gură să se anunţe câştigătorul. Îmi doream foarte mult să câştig!

 

– Cum a fost la Londra? Ce ai făcut? Ce te-a impresionat cel mai mult acolo?

La Londra a fost minunat, nu o să uit niciodată ce am trăit acolo, a fost ceva unic pentru mine! Am participat la diferite sesiuni de filmare, am realizat un dans complex şi spectaculos cu faimosul coregraf Jay Revell, am înregistrat mai multe interviuri, am făcut poze, am văzut diferite obiective turistice, mi-am făcut prieteni noi, am urmărit un musical Disney “Regele Leu” şi m-am distrat de minune! Este foarte greu să aleg un singur lucru care m-a impresionat la Londra. Căci m-au impresionat frumuseţile acestui oraş, amabilitatea oamenilor, modul în care am fost tratată de echipa Disney Channel, legătura ce a existat între noi fetele (n.r. – câştigătoarele din Polonia, Cehia, Bulgaria, Ungaria), talentul şi creativitatea lui Jay, simţul umorului pe care îl au oamenii de acolo… Şi multe alte lucruri pe care le-am trăit!

 

 

sfatulparintilor.ro - Ruxandra Barbu - Disney Channel

 

 

– Spune-mi 3 lucruri pe care le-ai învăţat din această experienţă?

Este greu sa numesc doar 3. Dar, aş putea spune că am învatat cum este să dansezi cu un coregraf profesionist ca Jay Revell, am învăţat că în spatele unui filmuleţ de câteva minute este multă muncă şi dedicare şi o întreagă echipă de producţie, unde rolurile sunt bine delimitate! Dar rezultatul final este foarte satisfăcător! Şi am mai învăţat că dansul nu are graniţe, dansul este limba universală prin care te exprimi!

 

– Vrei să faci dans de-aici în colo?

Da, clar da! Pe parcusul acestei experienţe am învăţat multe lucruri legate de dans, lucruri care cu singuranţă mă vor ajuta în continuare. Aşa că as vrea să fac dansuri, dar nu cred ca aş face o profesie din asta. Voi continua să dansez, sper într-un mediu organizat, pentru că dansul este pasiunea mea.

 

– Mihaela, cum ai reacţionat când fiica ta ţi-a spus că vrea să participe la acest concurs?

Când fiica mea mi-a spus că vrea să participe la concurs, m-am bucurat. Ştiam despre pasiunea ei pentru dans pentru că exersa tot timpul în casă, ştiam cât de tare îi plac protagonistele serialului “Totul pentru dans” şi stilul lor de dans, aşa că am citit împreună regulamentul concursului, am ajutat-o să-şi facă contul şi am încurajat-o sperând la o reuşită.

 

– Care a fost motivul pentru care ai fost de acord să o susţii deşi până atunci nu avusese nici o implicare în zona dansului?

De mică i-a plăcut să danseze şi chiar am avut ceva tentative de a găsi o şcoală de dans, dar nu a găsit timpul necesar pentru asta, aşa că am sperat că o reuşită la acest concurs o va impulsiona să-şi urmeze pasiunea: aceea de a dansa. De asemenea, îmi doream să se implice într-o activitate extraşcolară, iar dansul mi se pare un mod foarte plăcut de a se relaxa, de a interacţiona cu copii asemeni ei.

 

 

sfatulparintilor.ro - Ruxandra Barbu - Disney Channel

 

–  Dacă fiica ta va vrea să continue cu dansul, o vei susţine în continuare? Ţi-ai dori o altă meserie pentru ea?

Dacă va dori să continue cu dansul, o voi susţine. E foarte important pentru mine ca ea să facă ceea ce-i face cu adevărat plăcere. Şi atât timp cât dansul îi va face plăcere, poate să-l practice. E încă prea devreme să vorbim despre o meserie. Dacă ea îşi va dori să facă o carieră din dans… de ce nu?!? Dar consider că încă trebuie să dea atenţie pregătirii ei şcolare, pentru a avea toate atuurile atunci cand îşi va alege o meserie.

 

– Cum vezi relaţia dintre tine şi fiica ta?

Cred că avem o relaţie foarte bună. Am avantajul că mă simt încă destul de tânără, aşa că reuşesc să o înţeleg, să mă implic în tot ceea ce face, să-i fiu cea mai bună prietenă şi cel mai bun consilier.

 

– Ce crezi că ar trebui să facă părinţii pentru a avea o relaţie bună cu copiii lor?

În primul rând cred că ar trebui să aloce mai mult timp relaţiei cu copii lor. Ca să-i poţi înţelege, trebuie să comunici cât mai mult cu ei, să-i laşi să descopere lumea din jurul lor, să le fii aproape cu un sfat atunci când ţi-l cer sau când e necesar. Cred că trebuie să le deschizi cât mai multe orizonturi, pentru a putea face alegerile de mai târziu în cunoştiinţă de cauză. Cred că trebuie să-i respectăm ca persone şi să-i acceptam aşa cum sunt, nişte persone diferite de noi, cu calităţile şi defectele lor.

 

– Care au fost valorile pe care tu ai încercat să le transmiţi fiicei tale? Ce lecţii de viaţă pe care tu le-ai primit de la părinţii tăi, vrei să le dai mai departe fiicei tale?

Nu pun prea multă bază pe valorile materiale, consider că valorile adevărate sunt în sufletul nostru. Aşa că încerc să-i transmit fiicei mele bucuria de a trăi frumos, de a face în viaţă lucrurile care-i fac plăcere. Încerc să o încurajez să vadă lucrurile frumoase din jurul ei, să descopere oamenii care au aceleaşi pasiuni ca şi ea, să facă cât mai mult bine celor din jur, încerc să o fac să vadă tot timpul partea plină a paharului.

Lecţii de viaţă… Părinţii mei îmi spuneau ”nu lăsa să te afecteze ce nu poţi schimba”, “lasă lumea să vorbească, ăsta-i rostul ei”, ”mai bine să îţi pară rău că ai făcut un lucru, decât să regreţi că nu l-ai făcut” şi “urmează-ţi visul”. Cred că aceste lecţii de viaţă sunt bine de urmat şi în zilele de azi… Sper ca fiicei mele să-i fie de folos aşa cum mi-au fost şi mie.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (2)

  1. cristachem10 spune:

    Felicitari!

  2. ludovica spune:

    pentru ca faci lucrurile cu placere

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu