Quantumcoaching.ro: Cand viata te tranteste DIN NOU la pamant… si ce ar trebui sa intelegi de aici - Sfatulparintilor.ro
Shop

Quantumcoaching.ro: Cand viata te tranteste DIN NOU la pamant… si ce ar trebui sa intelegi de aici

01 martie 2016, , Vizualizări: ...
lectii de viata - un nou inceput

Ai aflat „Cand viata te tranteste la pamant… cum sa te ridici„. Dar daca deja te-ai ridicat o data (sau poate de mai multe ori) si se intampla iar? Esti mirat, parca nu iti vine sa crezi ca asa ceva ti se intampla, din nou, tie… parca e o gluma de prost gust…

Si iti tot repeti: “Dar eu am lucrat cu mine, cu ‘umbra’ mea, am iertat, am multumit, am inceput sa ma iubesc… de ce revin aceleasi teme vechi”?
Articolul de astazi se vrea a fi un raspuns la acesta intrebare. E nevoie sa intelegem urmatoarele aspecte:

 

1. Universul e intotdeauna “fair”, nu tine partea nimanui, nu iti refuza nimic
Creatorul nu te pandeste sa te prinda in offside si tocmai atunci sa iti mai dea o lectie si nici nu iti refuza o viata linistita, numai asa, ca sa te tina pe tine vigilent si atent.

Daca, din nou, ti s-a adus in fata acesta “problema”, in mod clar nu ai “rezolvat-o” data trecuta: adica, nu ai integrat experienta intelegand lectia ascunsa, apreciind aspectele pe care ti le-a revelat despre tine, iertand, apreciind oportunitatea de expandare si intelegere mai cuprinzatoare.

Ratiunea ne poate sugera ca am inteles, ca am integrat… dar daca nu ne-am schimbat credintele, gandurile si comportamentul in urma acelei intelegeri, nu am facut nimic. Vorba aia : “teoria ca teoria…. practica ne omoara.”

 

2. Acceasi experienta dar la o octava superioara
Uneori primesti un nou context, mai larg, mai complex in care poti demonstra invatarea lectiei .
Daca, de exemplu, ai avut in trecut o experienta in care ai invatat ca este de ajutor sa iti ierti vecinul, sa intelegi ca iertarea e eliberatoare sau ca, in fond, nu ai ce sa ierti pentru ca, de fapt, tot voi ati scris scenariul si ati hotarat sa jucati aceste roluri, atunci, e posibil ca testul tau de promovare sa cuprinda un exercitiu in care sa vezi daca poti sa intelegi si sa ierti la fel de usor si un grup mai mare, de exemplu o natiune, un popor care, aparent, iti greseste cu ceva ( incearca cu cei care invadeaza Europa acum)

La fel, poate ai iertat un strain pe care nici nu il vei mai vredea vreodata, dar poti ierta pentru acelasi lucru pe cineva cu care dormi zilnic in acelasi pat si de la care ai pretentii mai mari pentru ca ai facut atatea pentru el/ea sau sperai ca te cunoase mai bine si te iubeste mai mult decat strainul?

O octava superioara reprezinta si iertarea unei persoane care ti-a judecat sau atacat valorile fundamentale, fata de iertarea aceleasi persoane care inainte facuse doar niste remarci neplacute la comportamentul tau sau la un aspect exterior al infatisarii tale. (Iertarea e doar un exemplu aici, poate fi absolut orice alta tema).

 

3. Care este cu adevarat natura testului
De cele mai multe ori, cei care lucreaza cu ei insisi si muncesc pentru a evolua, cei care isi asuma responsabilitatea pentru dezvoltarea lor personala, etc., raman cu o senzatie dezamagitoare ca au esuat, ca au picat testul, ca nu au evoluat deloc daca viata le aduce din nou in fata aceleasi provocari pe care ei credeau ca déjà le-au depasit, inteles, integrat.

Dragii mei, masura in care ati inteles lectia si ati integrat invatatura este data de raspunsul vostru la acelasi tip de experienta, si nu de faptul ca acest tip de experienta mai apare sau nu in viata voastra!
Aratati Universului ca ati extras si inteles lectia, ca ati vindecat un anume aspect dureros din voi , atunci cand reactionati intr-o maniera intelegatoare, iubitoare, superioara, la acelasi tip de stimul.

 

VOI VA SCHIMBATI, NU CIRCUMSTANTELE!
Abia dupa ce Universul vede ca nu va mai “agata” deloc acel tip de stimul, aparitia lui in existenta voastra va deveni superflua, fara rost, asa ca se va dizolva.

 

Autor: Cristina Tomescu

www.quantumcoaching.ro

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu