Corpul uman emite, comunica si este format din lumina - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Corpul uman emite, comunica si este format din lumina

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Corpul uman emite, comunica si este format din lumina
fiinta de lumina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - man-1253004_1920

Lumina, aer, apa, minerale de baza si cel putin 3 miliarde de informatii continute in nucleul celulelor zigot formeaza corpul uman in care se afla un suflet care incearca sa inteleaga originile sale spirituale.

Se crede ca existenta terestra este partial formata din lumina solara si necesita consumare continua de lumina condensata si tocmai de aceea nu este atat de surprinzator faptul ca trupul uman emite lumina. Este vorba despre biofotoni, cu o vizibilitate prea mica pentru a fi, totusi, perceputa de ochiul uman. Chiar daca nu sunt vizibile pentru oameni aceste particule de lumina sunt parti ale spectrumului electromagnetic (380-780 nm) si pot fi detectate prin instrumentele moderne sofisticate.

 

 

Ochii fizici si „ochiul” mental emit lumina

Ochii insisi, care sunt expusi continuu la fotoni ambientali puternici care trec prin diverse tesuturi oculare emit spontan emisii slabe fotonice. Aceste emisii au fost corelate si cu metabolismul energetic cerebral si stresul oxidativ. Potrivit ipotezei lui Bókkon, fotonii eliberati in urma proceselor chimice din creier produc imagini biofizice in timpul vizualizarii mentale, iar un studiu recent a descoperit ca atunci cand subiectii isi imagineaza o lumina intr-un mediu intunecat, intentiile lor produc o crestere semnificativa a emisiilor fotonice.

Ceea ce inseamna ca biofotoni nu sunt doar rezultate ale metabolismului celular si pentru ca intensitatea biofotonica poate fi mai ridicata in interiorul celulelor decat in afara lor este posibil ca mintea sa acceseze aceasta energie pentru a crea imagini biofizice interne in timpul perceptie vizuale sau a vizualizarii.

 

 

Celulele si ADN-ul folosesc biofotonii pentru a depozita si comunica informatii

Aparent, biofotonii sunt folositi de multe celule ale organismelor vii pentru a comunica, ceea ce faciliteaza transferul energetic/informatic care este de cateva sute de ori mai rapid decat difuzia chimica. Potrivit unui studiu din 2010, „Comunicarea celula-celula prin biofotoni a fost demonstrata la plante, bacterii, neutriofilele granulocite ale animalelor si intre celulele rinichilor”. Cercetatorii pot acum demonstra ca, „diferiti stimuli luminosi (rosu, galben, albastru, verde, alb si infrarosu) pot determina o crestere semnificativa a activitatii biofotonice”. Pe baza acestor observatii, oamenii de stiinta sugereaza ca „stimularea cu lumina poate genera activitate biofotonica care poate fi folosita pe post de semnale de comunicare”.

Chiar si ADN-ul poate fi identificat ca sursa de emisii biofotonice. Unul dintre cercetatorii sustine ca de fapt ADN-ul este extrem de dependent de biofotoni.

 

 

Ritmul circadian si productia corpului de biofotoni

Datorita faptului ca metabolismul corpului este influentat de ritmul circadian, emisia de biofotoni variaza si ea in functie de ciclul zi/noapte. Astfel, oamenii de stiinta au observat ca emisiile de biofotoni sunt mai puternice sau mai slabe in functie de perioada din zi: „In general, fluctuatia de fotoni in organism este mai scazuta dimineata comparativ cu dupa amiaza. Regiunea abdominala emite cea mai scazuta si constanta cantitate de biofotoni. Extremitatile superioase si regiunea capului emit cea mai mare cantitate de biofotoni, iar productia creste peste zi. Analiza spectrala a emisiilor slabe, intermediare si ridicare de biofotoni din partea superioara a piciorului drept, a fruntii si a palmelor au aratat o emisie majora spontana de 470-570 nm. Zona centrala a palmei au aratat o emisie mare de 420-470 nm in perioada toamna/iarna.”

 

 

Meditatia si ierburile afecteaza productia de biofotoni

Studiile au demonstrat ca stresul oxidativ influenteaza emisia de biofotoni. Insa persoanele care mediteaza regulat au o cantitate mai scazuta de biofotoni ultraslabiti (UPE), despre care se crede ca ar fi rezultatul unui nivel mai scazut de radicali liberi in corp. Intr-un studiu la care au participat persoane ce parctica meditatia transcedentala s-a descoperit ca:

„Cele mai scazute intensitati de UPE au fost observate la doi subiecti care meditau regulat. Analizele spectrale pe corpul uman sugereaza ca biofotoni ultraslabiti sunt, cel putin in parte, o reflexie a radiacalilor liberi dintr-un sistem viu. S-a demonstrat ca meditatia pe termen lung interfereaza cu activitatea radicalilor liberi”.

In mod interesant, rodiola, o planta folosita pentru reducerea stresului, a fost testata pentru reducerea nivelului de biofotonii emisi de subiectii umani.

Intr-un studiu publicat in 2009, in jurnalul Phytotherapeutic Research s-a demonstrat ca persoanele care au luat aceasta planta timp de o saptamana au inregistrat o scadere semnificativa a emisiei de fotoni in comparatie cu un alt grup caruia i s-a administrat doar placebo.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/03/2017