Corpul, ghidul nostru de transformare. Cum ne conservam energia si ne crestem vitalitatea? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Corpul, ghidul nostru de transformare. Cum ne conservam energia si ne crestem vitalitatea?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Corpul, ghidul nostru de transformare. Cum ne conservam energia si ne crestem vitalitatea?
corpul-ghidul-nostru-de-transformare-cum-ne-conservam-energia-si-ne-crestem-vitalitatea

Avand in vedere transformarile prin care trecem cu totii, unii constient, altii nu, in momentul acesta te poti simti ca intr-o supa, mai degraba un ghiveci emotional, in care ai senzatia uneori ca te pierzi si nu stii de ce. Poate ai senzatia ca preiei din mediu tot felul de „scame”, ca si cand emotiile pe care le simti nu sunt ale tale si chiar e posibil sa nu fie.

Exista oameni, din ce in ce mai multi, care si-au crescut nivelul de constiinta sau, cum se mai spune, si-au crescut vibratia. Daca esti unul dintre ei, probabil ca ai remarcat ca, odata cu trezirea si deschiderea tot mai mare, ai devenit tot mai sensibil la vibratiile din mediu, la emisiile energetice ale celor cu care interactionezi. Poate ca, asa cum am experimentat pe propria piele si conform celor impartasite de alti oameni, ai adoptat ca masura izolarea, solitudinea, distanta intre tine si ceilalti.

Insa, chiar si asa, acasa, la serviciu, intre prieteni, continui sa te simti epuizat in anumite momente. Ca si cand e nevoie sa faci un efort foarte mare pentru a te adapta la mediu si a te armoniza cu ce este in jur. Cand devii tot mai deschis, esti mai senzitiv si sensibil, iar in prima faza, pana cand inveti sa gestionezi aceste situatii, e posibil sa fii pur si simplu coplesit. Asta se intampla cand, in loc sa lasi emotiile la sursa, te identifici cu ele, le preiei (intrand in starea celuilalt),  sau cand opui rezistenta la ceea ce simti, vezi si auzi.

In astfel de situatii, iti sugerez, in primul rand sa fii atent la ce simti si apoi sa-ti procesezi aceste sentimente. Intreaba-te: „E emotia mea, sau e a altcuiva?” In momentul in care ai pus aceasta intrebare, doar asteapta raspusul si ai incredere in el. Daca e emotia ta, poti merge mai departe, sa intrebi: „Ce e in spatele acestei emotii, ce gand, ce asteptare, ce dorinta?” Vei primi raspunsul, daca esti deschis si astepti sa apara.

 

Daca raspunsul este ca emotia este a altcuiva, uita-te in ce mod o preiei: iti iei responsabilitatea problemei sau starii celuilalt? Sau opui rezistenta la ce simti, auzi si vezi in momentul respectiv?

Am remarcat ca aceste stari de epuizare, care apar in mijlocul unor intalniri, sau chiar si in solitudine, se datoreaza unor ganduri cu care ne situam in opozitie fata de o anumita situatie sau persoana, fata de un punct de vedere al cuiva sau chiar fata de un sentiment pe care-l avem. Cumva, ceea ce asteptam, ceea ce ne dorim sa fie altfel creeaza tensiune in corp si scaderea vitalitatii, energiei si puterii.

Data articol: 25/08/2017