Fosta soţie nu-ţi dă pace? Iată ce ai de făcut

26 martie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Cum sa gestionezi relatia cu o fosta sotie insistenta

În viaţă nu iei mereu cele mai bune decizii, iar uneori, partenera devine fosta soţie. Nu este uşor să te desparţi de cea care ţi-a fost aproape şi care acum a devenit fosta soţie, dar dacă lucrurile nu mai funcţionează atunci este bine ca fiecare să meargă pe drumul său. Între timp ţi-ai format o nouă familie, însă fosta soţie nu s-a împăcat cu ideea şi nu-ţi dă pace. Acum te gândeşti la cum ar trebui să reacţionezi. Iată câteva sfaturi care să te ajute să rezolvi problema unei foste soţii insistente:

 

 

Rupe orice legătură cu fosta soţie

Când ai fost atât de apropiat de cineva este greu să uiţi totul, chiar dacă a fost decizia ta de a încheia relaţia. Dacă fostei soţii îi este greu să accepte acest lucru, atunci cea mai bună soluţie este să rupi orice legătură cu ea. Nu-i răspunde la telefon, la SMS-uri sau la mailuri. Dacă păstraţi legătura poate crede că poate o luaţi de la capăt chiar dacă tu nu mai eşti singur în prezent.

 

 

Schimbă numărul de telefon dacă fosta soţie nu-ţi dă pace

Atunci când te confruţi cu problema unui fost partener care nu încetează să te sune, atunci încearcă să blochezi acel număr. În cazul în care nu vrea să renunţe ia în calcul schimbarea numărului de telefon. Chiar dacă este o soluţie disperată, mesajul pe care i-l trimiţi este clar: chiar nu mai vrei să stai de vorbă cu ea.

 

 

În nici un caz nu accepta o partidă de amor cu fosta soţie de „dragul vremurile frumoase”

Niciodată să nu crezi că dacă accepţi să faci pentru ultima oară dragoste cu fosta parteneră vei putea scăpa de ea. Singurul rezultat pe care îl obţii este că îi creezi impresia că te poate chema şi altă dată pentru a mai repeta experienţa. Dacă te sună încontinuu, apelează la soluţia anterioară. Cât despre tine, de vreme ce eşti ai o nouă soţie nu este corect nici pentru ea şi nici pentru fosta căreia îi dai speranţe deşarte.

 

 

Nu-ţi compătimi fosta soţie

Nimeni nu spune că este uşor să pui punct unei relaţii, iar dacă tu ai fost care a pus piciorul în prag este normal să te simţi puţin vinovat. Acest lucru nu înseamnă totuşi, că trebuie să-ţi compătimeşti fosta parteneră întrucât acest sentiment nu este deloc folositor. Mai ales că ar putea fi interpretat că poţi reveni asupra deciziei. Fiecare dintre noi a fost părăsit, măcar o dată în viaţă, şi trebuie să învăţăm cum să rezolvăm problema.

 

 

Frecventează alte locuri decât cele ştiute de fosta soţie

Nu în ultimul rând, dacă fosta soţie cunoaşte foarte bine locurile în care obişnuieşti să iei masa sau să bei un suc, şi apare mereu acolo, doar, doar te va vedea şi veţi sta de vorba poate că ar trebui să găseşti alte locuri. Măcar pentru o perioadă de timp, timp în care fosta soţie o să înţeleagă că nu mai vrei s-o vezi. În plus, o să-ţi facă bine să găseşti locuri noi care să facă parte din viaţa ta.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. AMALIA2012@ spune:

    Articolul asta este o prostie, nu sunt fosta si sper sa nu fiu niciodata , dar cum poti sa respecti aceste sfaturi daca ai copii. Copii sunt si ai sotului, nu se poate rupe orice legatura.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu