Cel mai des intalnite 8 motive de divort - Sfatulparintilor.ro
Shop

Cel mai des intalnite 8 motive de divort

08 februarie 2016, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - 8 motive des intalnite de divort - stockfreeimages.com

Divortul ar trebui sa fie ultima solutie in cazul unui mariaj cu probleme, astfel ca este important ce ii face pe oameni sa ia aceasta decizie. Cercetatorii de la the National Fatherhood Initiative au realizat un sondaj de opinie in legatura cu lucrurile care i-au determinat pe oameni sa ia taurul de coarne. Iata principalele 8 motive de divort, potrivit respondentilor la sondaj:

 

 

1. Lipsa de angajament

73% dintre cuplurile care au divortat au indicat lipsa de angajament drept motivul principal pentru care lucrurile nu au mers. Potrivit sondajului, 63% dintre fosti/e au declrata ca si-ar fi dorit ca partenerii/ele sa fi depus eforturi mai mari pentru a salva casnicia. 35% dintre barbati si 21% dintre femei au spus ca ei insisi/ele insele ar fi trebuit sa se straduiasca mai mult.

 

 

2. Prea multe dispute

56% dintre respondenti au declarat ca disputele prea multe au fost motivul despartirii. „Discutiile in contradictoriu nu aduc nimic pozitiv si, mai mult, cu timpul erodeaza orice relatie”, sustine Clinton Power, consilier marital.

Una dintre cauzele principale ale disputelor este faptul ca partenerii refuza sa inteleaga, sa aprecieze sau sa valideze si perspectiva partenerului. Odata ce incepi sa apreciezi ca partenerul vede altfel lucrurile faci primul pas pentru evitarea conflictului si gasirea unor solutii.

 

 

3. Infidelitatea

Nu este deloc surprinzator ca infidelitatea are un rol decisiv cand este vorba de divort. De altfel, 55% dintre respondenti au indicat infidelitatea drept cauza despartirii lor.

Potrivit psihologilor la inceput infidelitatea este o prietenie inocenta: „Incepe ca o aventura emotionala, care va continua cu o aventura fizica”.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu