8 tipuri de despartire pe care le traiesti intr-o viata. Ce ai de invatat din aceste experiente

by Sfatul Parintilor | 10/11/2017 20:08

Despartirile nu sunt deloc usoare, insa stiai ca exista mai multe tipuri? Iata care sunt cele mai intalnite tipri de despartiri in functie de durerea pe care o cauzeaza.

 

 

  1. Despartirea mutuala

Are loc atunci cand ambele parti hotarasc sa puna punct relatiei si sunt impacate cu decizia. Este cea mai putin dureroasa despartire intrucat ambii parteneri au inteles ca relatia nu poate merge mai departe.

De asemenea, exista sanse ca dupa ce v-ati despartit sa ramaneti, totusi, amici.

 

 

  1. Despartirea circumstantiala

Este similara cu precedenta, doar ca aceasta este cauzata de o situatie care impiedica relatia sa se dezvolte in continuare. Stati in orase diferite, unul dintre voi calatoreste des, familia sau cel/ea mai bun/a prieten/a nu te place ori alte asemenea cauze. Aceasta despartire doare un pic mai tare intrucat unul dintre voi este indragostit/a si acum trebuie sa gaseasca o modalitate de a gestiona aceste sentimente.

 

 

  1. Despartirea de prima iubire

Ai nevoie de timp pentru a lua o asemenea decizie. S-ar putea chiar sa va mutati impreuna, sa va luati si un animal de companie si sa vi se para ca traiti intr-o poveste fara sfarsit. Apoi, pe masura ce va maturizati, lucrurile incep sa scartie. Pana la urma va dati seama ca nu erati facuti unul pentru celalalt asa cum credeati cand aveati 20 de ani.

Uneori, nu poti trece niciodata peste despartirea de prima iubire. Este nevoie de timp pentru a depasi un astfel de moment. Incearca sa inveti mai multe despre tine si ce ai putea sa faci mai bine data viitoare astfel incat lucrurile sa nu se sfarseasca prost.

 

  1. Despartirea ultimatum

Cu totii am auzit de astfel de despartiri. „Slabeste”, „gaseste-ti un nou job”, „schimba-ti vederile politice” si alte cereri de acest gen urmate de amenintarea „sau ma voi desparti de tine”. Sunt sanse ca aceasta relatie sa nu fi fost nici macar la inceput lipsita de asperitati.

Despartirea ultimatum este mai degraba un obstacol imens intrucat unul dintre voi se simte vinovat sau obligat fata de celalalt. Este adevarat ca orice relatie se construieste pe compromisuri, insa nu ar trebui sa faci niciun compromis cand este vorba despre fericirea sau sanatatea ta doar pentru a-i face placere celuilalt. Aceasta nu este iubire, este manipulare.

 

 

  1. Despartire si reimpacare si despartire din nou

Este o relatie tumultoasa, plina de nabadai. Niciunul dintre voi nu este pregatit sa va despartiti sau, dintr-un motiv anume, va reimpacati de fiecare data. Chiar daca va agatati amandoi de relatie trebuie sa intelegeti ca nimic bun nu va asteapta, asa ca este cel mai bine ca fiecare sa-si vada de drumul sau.

 

 

  1. Despartirea unilaterala

Este cu adevarat dureroasa intrucat niciodata nu te-ai fi asteptat sa fii parasit/a. Aveai impresia ca totul mergea de minune cand, buuum, auzi „Te parasesc”.

Daca tu esti cel/ea care parasesti ar trebui sa stii, ca cealalta persoana va fi pur si simplu devastata. Acest timp de despartire iti pune la incercare rabdarea si increderea in sexul opus insa asta nu ar trebui sa te impiedice sa te implici intr-o alta relatie.

 

  1. Despartirea de o persoana abuziva

Violenta domestica este prezenta in orice societate, insa nu fiecare societate permite partii abuzate sa plece. Divortul nu este intotdeauna o optiune, mai ales in cazul femeilor sau cand la mijloc sunt si copii.

Uneori, pentru a te putea detasa de pericol este sa reactionezi cu violenta. Insa cicatricile nu sunt doar fizice. Cei care au reusit sa iasa dintr-o asemenea relatie, au purtat ranile pentru tot restul vietii lor.

 

 

  1. Despartirea din cauza mortii

In cele mai multe cazuri, moartea este inevitabila. Este precum despartirea unilaterala insa mult mai rea pentru ca unul dintre voi dispare pentru totdeauna de pe aceasta planeta.

Nu conteaza daca ati fost impreuna pentru 3 luni sau 30 de ani. Gestionarea pierderii unei persoane apropiate nu este niciodata usoara. Ai nevoie de ajutor, fie ca este vorba de mersul la un psiholog sau plecarea intr-o vacanta pentru a te repune pe picioare.

 

Despartirile, indiferent de motiv, nu sunt niciodata usoare. Pot fi o eliberare imediata sau o trauma teribila.

 

 

Sursa: womanitely.com

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/casnicie-cuplu/8-tipuri-de-despartire-pe-care-le-traiesti-intr-o-viata-ce-ai-de-invatat-din-aceste-experiente/