8 lucruri despre care cuplurile fericite vorbesc mereu - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

8 lucruri despre care cuplurile fericite vorbesc mereu

13 martie 2016, , Vizualizări: ...
problemesex - cuplu - freedigitalphotos.net

Potrivit unui studiu publicat in Psychological Science oamenii sunt mai fericiti atunci cand petrec mai mult timp discutand subiecte importante decat cand sunt agrenati in discutii marunte. La studiu au participat 79 de studenti, iar conversatiile lor au fost inregistrate si analizate de catre cercetatori, care le-au impartit in taclare despre vreme, mancare si dicutii despre filozogie, educatie sau religie. Subiectii care au raportat nivelul cel mai ridicat din punct de vedere al satisfactiei au petrecut doar 10% din timpul lor conversational subiectelor marunte, in vreme ce cei mai nefericiti au petrecut 28% din timpul lor discutand nimicuri.

Chiar daca studiul este inca la inceput, iar oamenii de stiinta nu stiu inca daca oamenii sunt fericiti pentru ca discuta lucruri serioase, sau abordeaza astfel de subiecte pentru ca sunt fericiti. Insa acest lucru poate fi folosit in relatia de cuplu. Iata, asadar, 8 lucruri despre care cuplurile fericite vorbesc mereu:

 

  1. Momente jenante

Daca nu poti sa-i dezvalui iubitului/ei tale momentele jenante petrecute in liceu (de genul celor vazute in filmul Placinta americana), atunci cui i le-ai putea spune? Nu-ti fie teama sa abordezi subiectul, daca nu ai facut-o inca. S-ar putea ca momentele jenante ale jumatatii tale sa fie chiar mai oribile decat ale tale.

 

 

  1. Simpatiile politice

Ce parere ai de noul cod fiscal? Dar sotul/ia ta? Nu trebuie neaparat sa fiti de acord cu el, desi ar fi un plus. O relatie de cuplu buna permite ca ambii parteneri sa-si exprime punctul de vedere fara ca vreunul sa ia personal parerea contrara a celuilalt.

 

 

  1. Frici si nesigurante

Prin frica nu se intelege fobia de albine, ci la lucruri care te ingrozesc. Ce te ingrijoreaza? Ce ai dori sa imbunatatesti la tine? Care sunt scheletele din dulapul tau. Atunci cand esti vulnerabil/a risti sa fii judecat/a, insa aceasta este sansa ta de a fi mai bine inteles/a.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu