Tratamente naturiste. Pomelo - un fruct exotic și 8 motive sănătoase ca să-l consumi cât mai des - Sfatulparintilor.ro
Shop

Tratamente naturiste. Pomelo – un fruct exotic și 8 motive sănătoase ca să-l consumi cât mai des

13 ianuarie 2016, , Vizualizări: ...
pomelo
Pomelo, fructul exotic cu o dulceaţă aparte și gust răcoritor, este bogat în vitamine și minerale, substanțe active și detoxifiante, care reduc stresul oxidativ și refac depozitele energetice ale organismului. Iată 8 motive ca să-l utilizezi în tratamente naturiste
În cultura chineză, acest fruct este considerat “regele” citricelor, acest lucru datorându-se nu numai dimensiunilor sale ce rivalizează cu cele ale unui pepene galben, ci și multiplelor sale proprietăţi miraculoase pentru organism, datorate în special conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu, care îl fac atât de prețios pentru sănătate.
Un sfert din acest fruct uriaș este suficient pentru a-ți oferi 130% din doza zilnică de Vitamina C recomandată. În plus, conține calciu, fier, magneziu, potasiu, litiu, proteine,vitamina P, B3, B5,D, E, biotină, acid folic, provitamina A, antioxidanți, fibre și substanțe active. Partea cea mai bună este că are puține calorii, fiind ideal în dietele de slăbire. Sucul de pomelo este eficient în digestie, iar pectina pe care o conține acest fruct este eficientă în prevenirea arterosclerozei și echilibrarea presiunii arteriale.
Până și coaja lui groasă conține bioflavonoizi eficienți în stoparea răspândirii celulelor de cancer mamar, prin eliminarea excesului de estrogen din organism.
Se recomandă consumul său atât în stare naturală, dar și sub formă de suc (cu condiția ca acesta să fie băut imediat după obținere, pentru că altfel oxidează și iși pierde din proprietăți).
Acestea sunt beneficiile consumului regulat de pomelo:
1. Te ajută să slăbești
Pomelo face minuni în cazul în care vrei să slăbești sau să-ți refaci doza de energie. Aceste fructe conțin enzime care contribuie la digerarea rapidă a alimentelor și la transformarea lor în energie, nu în depozite adipoase. Pentru că are calorii negative – 38 de calorii / 100 g, pomelo este foarte apreciat de cei care vor să își controleze greutatea.
În plus, pomelo îți potolește rapid foamea, te hidratează, te revigorează și inhibă pofta de mâncare. Astfel, nu vei acumula calorii inutile din alte gustări, iar silueta ta va pierde câțiva centimetri.
Citește mai departe și află pentru ce boli poți folosi Pomelo în tratamente naturiste

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu