Tratamente naturiste. Beneficiile ascunse în culorile curcubeului vegetal - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Tratamente naturiste. Beneficiile ascunse în culorile curcubeului vegetal

07 mai 2016, , Vizualizări: ...
farfurie culori curcubeu - sfatulparintilor.ro - foter_com

Natura are puterea de a ne călăuzi gusturile către ceea ce este benefic și sănătos oferindu-ne o sursă inepuizabilă de tratamente naturiste. Important este ca noi să înțelegem și să conștientizăm faptul că legumele și fructele, cu atât mai mult cele colorate în nuanțe puternice, conțin substanțe care au numeroase beneficii pentru organism.

Fitochimicalele care se regăsesc în legumele și fructele viu colorate, împreună cu vitaminele și fibrele pe care acestea le conțin, acționează ca antioxidanți puternici, care stimulează sistemul imunitar.

Mai mult decât atât, aceste bogății colorate ale naturii conțin puține calorii, astfel încât, dacă le includem în dietă acestea aduc beneficii multiple atât sănătății, cât și siluetei, fără a crea dezechilibre.

Fiecare culoare care se regăseste în fructe și legume aduce avantaje importante sănătății noastre.

 

Portocaliu

Alfa și beta carotenul dau legumelor și fructelor o culoare vibrantă, portocalie. Organismul nostru transformă aceste substanțe într-o formă activă a vitaminei A, care menține sănătatea ochilor, oaselor și sistemului imunitar. Oferta portocalie este extrem de bogată. Pe lângă morcovi și cartofi dulci poți încerca caise, mango, portocale, papaya, dovleac, tangerine.

 

Roșu

Fructele și legumele roșii își iau culoarea din licopen, o fitochimicală care are puterea de a proteja împotriva cancerului de sân și de prostată, dar și puterea de a scădea riscul de atac cerebral. Roșiile, ardeii roșii, sfecla roșie, căpșunile, merele, rodiile, pepenele roșu, zmeura, cireșele și vișinele se numără printre fericitele deținătoare ale acestor proprietăți valoroase.

Citește mai mult pe Antena Satelor despre culoarelor fructelor și legumelor și întrebuințarea lor în TRATAMENTE NATURISTE

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu