Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

Sfaturi pentru pregătirea şi păstrarea conservelor din legume pentru iarnă

08 septembrie 2017, , Vizualizări: ...
harvest-14417_640

 

Conservarea se face numai prin sterilizare, care în majoritatea cazurilor au o durată mai mare, unele conserve trebuiesc sterilizate în două zile consecutive, timp de 20-30 minute în prima zi după ce apa da în clocot şi 10-20 minute în a doua zi.

 

Pentru conservarea legumelor pentru iarnă se vor folosi mereu numai borcane mici, care trebuiesc bine spălate şi uscate.

 

Pentru ca legumele să-şi păstreze cât mai nealterate calităţile nutritive, gustative şi dietetice, se recomandă pe cât posibil să evităm prăjelile şi înlocuirea lor prin înăbuşire, coacere, opărire.

Citeste continuarea pe GASTROPEDIA.RO.

Cuvinte cheie:

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu