Sfatul medicului. Legume care ne hidratează mai mult decât apa

27 aprilie 2016, , Vizualizări: ...
castravete - sfatulparintilor.ro - foter_com
Da, există o legătură firească între starea noastră de sănătate și gradul de hidratare a organismului. Nu întâmplător vi se repetă că trebuie să beți zilnic o anumită cantitate de apă (aș fi zis „de lichide”, dar procentul de „substanță uscată” din lapte ori sucuri, de exemplu, poate să schimbe reperele), în funcție de vârstă, de anotimp și de alți factori pe care nu îi enumerăm acum. Trebuie să reținem însă câteva lucruri, ca și faptul că nu doar apa sau alte lichide pot fi folosite pentru hidratare.

Hidratarea este foarte importantă, mai ales în timpul verii, atunci când, din cauza transpiraţiei abundente, organismul are nevoie de mai multe lichide. Puţini oameni ştiu că anumite alimente ajută la menţinerea echilibrului apei în corp şi asigură buna funcţionare a organismului.

Fiecare celulă din organism este compusă din apă şi toţi oamenii au nevoie de apă pentru executarea corespunzătoare a funcţiilor celulare. Castravetele conţine un procent ridicat de apă, dar şi vitamina C. Această legumă este o alegere excelentă pe perioada verii, deoarece reîmprospătează organismul şi îi oferă nutrienţii necesari.

Află care sunt celelalte legume care pot suplini „paharul cu apă” și îmbunătăți gradul nostru de HIDRATARE.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu