Shop

Scrisul doctorilor – un pericol?

03 noiembrie 2010, , Vizualizări: ...

 

Tii minte expresia “ai scris de doctor”, pe care noi o folosim sa-i spunem cuiva intr-o forma frumoasa ca are scris urat?

 

In SUA 1,5 milioane de persoane au de suferit anual din cauza scrisului urat al doctorilor, pentru ca farmacistii nu inteleg scrisul de pe reteta si comit greseli fie de dozaj, fie de frecventa a administrarii medicamentului, fie dau alt medicament cu nume similar, pentru ca nu au putut citi reteta corect. Au existat chiar cazuri cand aceste erori au dus la moartea pacientului, iar despagubirile decise de tribunal pentru a fi oferite familiei atat de medic cat si de farmacist au fost substantiale. Din acest motiv medicii americani incep sa treaca la scrierea de retete electronic, spune Reuters, iar asta a dus deja la scaderea semnificativa a numarului de erori.

 

Din experienta mea, farmacistii nostri isi stiu meseria mai bine ca ai lor si daca ceva li se pare ciudat, fie dozaj, fie prescriptie, iti semnaleaza pe loc.

 

Tie ti s-a intamplat sa nu poata citi farmacista reteta

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (5)

 1. dodolin spune:

  nu din fericire nu ,recunosc ca nici nu am avut nevoie de reteta decat de 2-3 ori in viata nu sunt bolnavicioasa acum in spania retetele sunt scoase pe calculator deci sa dus scrisul medicului hiii .

 2. Adi84 spune:

  fin fericire nu am avut nici o experienta neplacuta cu medicamentele prescrise de doctor

 3. asminasmin spune:

  bun articol

 4. claudia79 spune:

  DOCTORII SCRIU FOARTE URIT

 5. 27ralu spune:

  Am patit-o o data.doctorita mi-a prescris ceva ptr constipatie,si farmacista a inteles altceva.mi-a dat ceva picaturi ptr viermisori intestinala.nu a inteles ce a scris pe reteta.si cand am sunat-o pe doctorita sa o intreb cati ml sa ii dau copilului,i-am spus si ce medicament mi-a dat farmacista.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu