Planta medicinala a anului 2016! Tu o ai in casa? - Sfatulparintilor.ro
Shop

Planta medicinala a anului 2016! Tu o ai in casa?

23 februarie 2016, , Vizualizări: ...
chimen - sfatulparintilor.ro - pixaba_com

Chimenul (Carum Carvi) este planta medicinala a anului 2016. Cercul de studiu „Istoria dezvoltarii plantelor medicinale” de la Universitatea din Wuerzburg, Germania, a selectat chimenul una din cele mai vechi plante aromatice din Europa, drept planta medicinala a anului 2016.

Multi oameni stiu chimenul ca fiind un condiment, dar planta are si un efect tamaduitor, recunoscut stiintific.

Chimenul a fost cunoscut de milenii si s-au gasit seminte in mormantul lui Tutankamon. Descoperirile arheologice au demonstrat ca planta era cunoscuta si folosita in asezarile din Epoca de Piatra.

Carol cel Mare a fost cel care a pus chimenul pe lista plantelor medicinale in scop medicinal, sunt utilizate fructele plantei, Ele contin ulei esential, substanta carvona, drept ingredient principal. Carvona se mai gaseste in marar si in coaja mandarinelor. Uleiul esential stimuleaza glandele digestive.

Potrivit profesorului Johannes Gottfried Mayer, conducatorul cercului de studiu, chimenul are efecte benefice asupra sanatatii noastre, fiind antimicrobian si avand o actiune antispasmodica. De asemenea, chimenuul este un remediu foarte bun impotriva simptomelor de colon iritabil si un antiinflamator intestinal. „Vrem sa aratam ca exista plante care pot concura cu medicamentele de sinteza si care au mai putine efecte secundare” a spus Mayer.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu