Negresa delicioasa a lui Jamie Oliver - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Negresa delicioasa a lui Jamie Oliver

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Negresa delicioasa a lui Jamie Oliver
negresa jamie oliver
Negresele sunt prajiturile preferate ale copilariei mele. De fiecare data când le fac incerc, insa, sa le schimb reţeta, pentru a avea minunata supriza de un alt gust, mai bun. Jamie Oliver, pe care il ador, m-a inspirat cu o reţeta care a iesi fenomenala. Nu am respectat intru-totul indicaţiile lui, asa ca am sa va ofer atât varianta lui cât si a mea. Orice aţi alege sunt sigura ca toţi membrii familiei se vor linge pe degete.
Ingrediente pentru negresa a la Jamie Oliver
2 tablete a câte 100 g de ciocolata neagra de buna calitate cu 70% cacao, 250 g de unt nesarat la temperatura camerei, 200 g de zahar tos auriu, 6 linguri rase de pudra de cacao, 4 linguri de faina cu agenţi de crestere (eu am folosit faina normala si am adaugat jumatate de linguriţa de praf de copt), 4 oua, o mâna de ghimbir confiat , o mâna de nuci pecan, o mâna de visine uscate (eu am folosit ce am gasit prin casa – stafide, miez de nuca, prune confiate si 1-2 de linguriţa de praf de ghimbir), o clementina, creme fraiche pentru servire (eu am folosit smântâna)
Cum prepari negresa a la Jamie Oliver
Rupe ciocolata si taie untul in bucaţi nu prea mari. Pune-le in robotul de bucatarie si adauga 200 g de zahar tos, 6 linguri de pudra de cacao, 4 linguri cu vârf de faina cu agenţi de crestere sau de faina normala careia ii adaugi o jumatate de linguriţa de praf de copt, praful de ghimbir sau ghimbirul confiat. Amesteca pâna ce totul se omogenizeaza. Adauga apoi ouale si amesteca din nou pâna la omogenizare. Tapeteaza o tava de cuptor cu hârtie de copt si unge-o cu ulei de masline. Pune amestecul pentru prajitura in tava si intinde-l cu o spatula. Presara peste el fructele confiate. Jamie spune sa radem coaja de la clementina peste negresa. Eu am renunţat la asta.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 29/08/2017