Miracolul din patrunjel: Beneficii si intrebuintari - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Miracolul din patrunjel: Beneficii si intrebuintari

Patrunjel Beneficii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - parsley-246557_1920

Patrunjel Beneficii pentru sanatatea inimii

Patrunjelul este o sursa excelenta de acid folic, una dintre cele mai importante vitamine B. In vreme ce joaca numeroase roluri in corp, unul dintre cele mai importante are legatura cu sanatatea cardiovasculara – participarea la procesul prin care corpul transforma homocisteina in molecule benigne. Homocisteina este asociata cu un risc crescut pentru atac de cord si atac cerebral la oamenii care sufera de arteroscleroza sau diabetici. Consumul de alimente bogate in acid folic, precum patrunjelul, este recomandat celor care sufera sau vor sa previna dezvoltarea acestor boli. De asemenea, acidul folic este un nutrient critic pentru divizarea celulelor si, prin urmare, este important pentru prevenirea cancerului in doua zone in care exista celule care se divid rapid: la colon si, in cazul femeilor, in cervix.

Patrunjel – Beneficii impotriva artritei reumanoide

In vreme ce un studiu a sugerat ca dozele mari de vitamina C fac osteoartrita sa se dezvolte si mai mult, o alta cercetarea a stabilit ca alimentele bogate in vitamina C, protejeaza corpul uman impotriva poliartritei inflamatorii.

Patrunjel Beneficii: Cum il pregatesti

Patrunjelul proaspat se spala cu atentie, intrucat este foarte fragil. Pune-l intr-un vas cu apa rece si freaca frunzulitele in maini pentru a indeparta mardaria. Repeta procedeul pana cand apa ramane curata. Patrunjelul se adauga cand mancarea este gata, pentru un plus de aroma si pentru a-si pstra culoarea si valorile nutritionale.

Poti folosi patrunjelul la celebra salata Tabouleh sau in sosul pesto. Foloseste patrunjel verde maruntit alaturi de usturoi si zeama de lamaie pentru a freca friptura (de pui, de miel sau vita), inainte de a o introduce la cuptor. Adauga patrunjel tocat la supe sau sosuri tomate, la salate sau sote-uri.

Asa ca data viitoare cand patrunjelul apare in farfuria ta ca garnitura, consuma-l pentru abilitatile lui de a-ti imbunatati sanatatea. In plus, dupa ce vei fi consumat aceasta planta respiratia ta va fi reinprospatata.

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/02/2021