Mananci multe grasimi? Iata care sunt beneficiile - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Mananci multe grasimi? Iata care sunt beneficiile

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Mananci multe grasimi? Iata care sunt beneficiile

Cu toate aceste diete diferite care cuprind alimente diverse cum ai putea sti ce produse sa alegi in alimentatia ta?

Spre exemplu grasimile. Multi ani au fost aratate cu degetul ca principalele vinovate pentru cresterea colesterolului, a bolilor de inima si a obezitatii. Insa studiile stiintifice au demonstrat ca exista o multime de beneficii ale consumului de grasimi ceea ce inseama ca trebuie regandita dieta zilnica.

Iar Dr. David Perlmutter scrie in volumul Grain Brain ca alimentatia stramosilor nostri era formata in proportie de 70% din grasimi, 20% proteina si 5% carbohidrati, in vreme ce dieta actuala este formata din 60% carbohidrati, 20% proteina si 20% grasimi. Dr. Perlmutter explica si faptul ca multe dintre afectiunile de astazi, printre care Alzheimer, ADHD, depresie, anxietate si migrenele au o legatura cu inflamatiile din corp si creier declansate de carbohidrati.

 

Alte studii sustin ca obezitatea, care a luat amploare in ultimii 50 de ani nu este cauzata de consumul de grasimi, ci de carbohidrati si zahar (inclusiv glucoza din fructe si sucuri).

Excesul de glucoza este transformat si depozitat in corp sub forma de grasime. Gary Taubes in Why We Get Fat, spune ca „daca nu s-ar fi inventat tigara, cancerul la plamani ar fi o afectiune rara. La fel, daca oamenii nu ar avea o dieta bogata in carbohidrati, obezitatea s-ar intalni extrem de rar”. Asadar grasimea nu este chiar atat de rea pe cat se credea.

De fapt:

 

  1. Grasimea este esentiala pentru sanatatea creierului

Stiai ca tesutul creierului contine aproape 60% grasimi? O dieta saraca in grasimi priveaza creierul de principalele materiale de care are nevoie sa functioneze corespunzator.

Si nu este vorba doar despre acizii grasi esentiali si omega 3 de care se vorbeste atat de mult (grasimi care se gasesc in somon, avocado si nuci si alune), ci si de grasimi saturate despre care s-a spus atat de mult ca trebuiesc evitate, inclusiv grasimea animala.

Vitaminele esentiale precum A, D, E si K nu sunt solubile in apa si au nevoie de grasimi pentru a fi transportate si absorbite de corp. Aceste vitamine sunt cruciale pentru sanatatea creierului si a multor organe vitale.

Vitamina D este cunoscuta ca un element important in descresterea susceptabilitati de Alzheimer si Parkinson, depresie si alte afectiuni ale creierului, iar despre omega 3 se spune ca imbunatateste functiile cognitive precum si starea emotionala.

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 18/09/2015