Esti fan scortisoara? Iata 6 motive sa nu exagerezi cand o folosesti

05 decembrie 2017, , Vizualizări: ...
scortisoara - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Si in cazul consumului de scortisoara, de altfel un condiment extrem de sanatos, cuvantul cheie este moderatia.

 

Scortisoara este extrem de populara la nivel mondial si multe studii au demonstrat beneficiile extraordinare pe care le are asupra sanatatii, inclusic reducerea riscului de diabet, cancer si boli ale inimii.

Exista doua tipuri cunoscute de scortisoara:

– Cassia, denumita scortisoara obisnuita, este cea mai folosita;

– Ceylon, denumita si “scortisoara autentica”, are o aroma mai dulce si este mai deschisa la culoare decat scortisoara Cassia.

 

Cea care se gaseste cu predominanta in comert este varietatea mai ieftina, scortisoara Cassia. Iar un consum ridicat din acest sortiment poate cauza probleme de sanatate din cauza cantitatii ridicate de cumarina, o toxina naturala cu potential nociv pentru ficat daca este ingerata in cantitati mari. Iata efectele secundare ale unui consum exagerat de scortisoara Cassia.

 

 

  1. Raneste ficatul

Scortisoara obisnuita contine in jur de 5mg de cumarina per 2 linguri (2g) de produs, in vreme ce varianta Ceylon contine un nivel nedetectabil sau doar urme de cumarina.

Limita zilnica maxima recomandata este de (0.1 mg/kg) in functie de greutatea corporala, sau 5mg pe zi in cazul unei persoane de 50kg. Mai exact, 1 lingura, 1 ½ jumate de scortisoara Cassia pe zi.

Mai multe studii au demonstrat ca un consum prea mare de cumarina poate cauza toxicitate hepatica.

 

 

  1. Poate creste riscul de cancer

Studiile pe animale au aratat ca prea multa cumarina, care se afla din abundenta in scortisoara Cassia, poate creste riscul de anumite forme de cancer. Spre exemplu, studiile pe cobai au demonstrat ca o cantitate mare de cumarina poate cauza dezvoltari tumorale la plamani, ficat si rinichi.

Asadar, cumarina raneste in mod repetat anumite organe interne. In timp, celulele sanatoase sunt inlocuite de celule tumorale care se transforma in celule canceroase.

 

 

  1. Cauzeaza afte bucale

Unele persoane s-au ales cu afte bucale dupa ce au mancat prea multa scortisoara, din cauza cinamaldehidei, un compus care in cantitati mari declanseaza reactie alergica. In cantitati mici, saliva impiedica compusii sa ramana in gura pentru o perioada prea lunga de timp.

In afara aftelor bucale, alergia cauzata de cinamaldehida mai are ca efect inflamarea limbii si a gingiilor, senzatia de arsura in gura etc.

Totusi, afetele apar doar in cazul in care o persoana este alergica la cinamaldehida. Si daca consuma prea multa scortisoara.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu