Shop
Ultimele 100 de articole

Dieta poate usura simptomele depresiei? Ce spun cercetatorii ca ar trebui sa mananci

08 octombrie 2017, , Vizualizări: ...
depresie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

La nivel mondial, depresia afecteaza peste 150 de milioane de oameni, facandu-i sa-si piarda sanatatea si sa duca o viata mizerabila. Pana in 2020, depresia ar putea fi pe locul doi dupa bolile de inima in ceea ce priveste afectarea sanatatii.

Depresia este un adevarat mister. In ciuda efectelor sale negative se intalneste adesea si se mosteneste, adica este transmisa prin gene. Ceea ce inseamna ca ar avea unele beneficii legate de adaptabilitate. Ar putea fi, oare, depresia o strategie evolutionara care sa te apere impotriva infectiei?

In istoria umanitatii infectia a fost principala cauza a mortii multor oameni, fiind astfel o forta critica a selectiei naturale. Din cauza infectiilor durata medie de viata, inainte de perioada industriale, era de numai 25 de ani, iar jumatate dintre copii mureau inainte de a ajunge la maturitate.

Dupa ce infectia patrunde in corp acesta incearca sa contracareze prin inflamatie. Organismul nu se simte bine, e bolnav, slabit, obosit, incet. Numai ai chef de socializare. Nu-ti doresti decat sa dormi. Aceste simptome sunt similare celor asociate cu depresia si sunt excelente in timpul luptei cu infectia.

In acest fel, organismul nu doar ca isi conserva energia pentru lupta insa si reduce contactele sociale astfel incat sa nu fie infectati si altii.

Pentru a explora relatia dintre inflamatie si sanatatea mintala, trebuie sa mergem in 1887, cand legatura a fost observata pentru prima oara de Dr. Julius Wagner-Jauregg, singurul psihiatru care a castigat vreodata premiul Nobel.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu