DIETA DE POST. Cum alegem alimentele şi cum le preparăm. VEZI SFATURILE SPECIALISTULUI

by Sfatul Parintilor | 06/08/2013 23:02

Creştinii ortodocşi au intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului. Cei care vor să ţină post trebuie să ţină cont de câteva reguli de nutriţie foarte importante pentru a avea un regim echilibrat şi pentru a nu acumula kilograme în plus, scrie RTV.NET[1].

 

În timpul postului este foarte important să ştim cum să ne alegem alimentele, dar şi mai important este cum să le preparăm. „Este foarte important să avem un mod corect de preparare al alimentalelor, chiar dacă ele sunt de post. Cartoful, de exemplu, este dăunător dacă îl mâncăm prăjit, însă dacă îl consumăm fiert sau copt este chiar benefic”, a declarat Cristian Mărgărit, consultant nutriţionist.

 

De asemenea, în timpul postului sunt de evitat alimentele procesate, în special grăsimile procesate. Sursele de grăsimi sănătoase sunt nucile, seminţele, alunele.

 

Legumele şi fructele de sezon sunt foarte importante în dieta de post, însă nu trebuie consumate în exces.

 

Află pe RTV.NET[1] de ce nu trebuie să consumăm fructe şi legume în exces în timpul postului.

 

Endnotes:
  1. RTV.NET: http://www.rtv.net/dieta-de-post-cum-alegem-alimentele-si-cum-le-preparam-vezi-sfaturile-specialistului_92411.html

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/dieta-de-post-cum-alegem-alimentele-si-cum-le-preparam-vezi-sfaturile-specialistului/