Ce efecte au cafeaua si ceaiul asupra creierului - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce efecte au cafeaua si ceaiul asupra creierului

De asemenea, s-a demonstrat ca riscul de diabet de tip 2 este redus prin consumul de cafea, iar acesta nu este tot: mai multi oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca anumiti compusi ai cafele au potentialul de a scadea riscul de multiple boli cronice.

Concluziile au fost publicate in New York Times:

Oamenii de stiinta cred ca factorii precum obezitatea, sedentarismul si nivelul ridicat de insulina, care cresc riscul de diabet de tip 2, conduc, de asemenea, la cancerul de colon, a anuntat Dr. Fuchs. Si multe studii au aratat ca un consum de cafea este asociat cu un risc scazut de diabet de tip 2, o afectiune cronica ce poate creste riscul de cancer la colon.

„Noi credem ca activarea energiei ce contribuie la bolile de inima si diabet este, de asemenea, relevanta si pentru proliferarea celulelor cancerigene”, a subliniat Dr. Fuchs, care a accentuat ca studiile trebuiesc continuate.

In urma analizei s-a determinat ca riscul mai scazut asociat cu cafeaua este datorat cafeinei. Una dintre ipoteze este aceea ca acest compus, cafeina, creste sensibilitatea corpului la insulina, ceea ce echivaleaza ca organismul necesita mai putina insulina. Iar acest lucru determina reducerea inflamatiei, care este un factor de risc pentru diabet si cancer.

Exista, totodata, un numar de studii care au aratat cum cafeaua poate ajuta la sanatatea inimii, la reducerea riscului de scleroza multipla, a dementei si a mortii premature.

Alte studii au sugerat ca un consum de cafea poate, de fapt, creste riscul de cancer.

 

Ce tip de cafea ar trebui sa consumi?

Este recomandata cafeaua premium, organica. Pentru cafeaua obisnuita sunt folositi fertilizatori sintetici si pesticide, motiv pentru care produsul final este modificat genetic. De asemenea, este procesat si ambalat cu ajutorul multor chimicale. Orice produs care intra in contact cu fertilizatorii sintetici, ierbicide, pesticide, arome artificiale ori conservanti ar trebui evitat.

Trebuie adaugat faptul ca oamenii de stiinta au observat ca boabele prajite de cafea contin peste 1.000 de compusi care pot ajuta in lupta impotriva cancerului.

Top of Form

Sursa: collective-evolution.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/01/2016