Shop

Cât de sănătoase sunt sarmalele? Abecedarul de nutriţie, lansat de profesorul Nicolae Hâncu

16 iunie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - abecedarul-de-nutritie - Nicolae Hancu

Profesorul doctor Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a lansat  vineri volumul „Abecedarul de nutriţie”, la librăria Bastilia din Capitală. Aceasta este prima carte care conţine informaţii complete despre alimentaţia sănătoasă, editată de o autoritate în domeniu. Volumul se adresează tuturor şi are un singur scop: „să învăţăm să mâncăm sănătos”. Cât despre sarmale, profesorul spune că sunt sănătoase! „Cea mai sănătoasă mâncare din România”.

 „Abecedarul de nutriţie” a fost lansat vineri. Cartea cuprinde informaţii utile despre cum să ne alimentăm sănătos, acestea fiind prezentate pe înţelesul tuturor.

Nicolae  Hâncu a precizat în cadrul lansării că una din patru persoane suferă de obezitate în România şi că această carte este un prim pas în combaterea fenomenului.

De asemenea, profesorul a menţionat că românii mănâncă mai bine în mediul rural. De altfel, acesta a menţionat că sarmalele, dacă sunt făcute din varză proaspătă, carne slabă fără grăsime şi cu un strat de roşii, dar fără smântână sunt cele mai sănătoase alimente din România.

Nutriţionistul a menţionat că abuzul de fructe este dăunător.”Fresh-urile nu sunt sănătoase, pentru că acestea conţin porţia de fructe pe care în mod normal o poţi consuma într-o zi. De altfel, consumul de fructe trebuie moderat. Adică avem voie să mâncăm trei patru porţii pe zi, iar porţia înseamnă cât încape într-o palmă”, a declarat Hâncu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. melancolia spune:

    Alimentatia sanatoasa prezentata de Nicolae Hancu include si sarmalele,o mancare traditionala,considerata sanatoasa,fara smantana si carne grasa.Nu este la fel de sanatos abuzul de fructe,deci fructe in portii moderate,nu in abuz

  2. ludovica spune:

    interesant articol

  3. liliandrei spune:

    sarmalele nu aveau cum sa fie nesanatoase,nu suporta mancarea oricine dar nesanatoasa nu e

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu