Cum sa faci miscare la birou - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa faci miscare la birou

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Cum sa faci miscare la birou
Cum sa faci miscare la birou

Esti la serviciu cea mai mare parte a zilei? Stim cu totii ca o slujba de birou poate duce la sedentarism si crestere in greutate, insa acest lucru poate fi remediat, conform expertilor de la Prevention.com. Un studiu recent a aratat ca cei care au petrecut mai mult timp mergand sau stand in picioare in timp ce erau la munca, au slabit, in medie, 5 kg si si-au scazut nivelul trigliceridelor cu aproape 40% in doar 6 luni.

Ca sa “arzi” acumularile de grasime, urmeaza si tu aceste 7 sfaturi:

1.    Poarta discutiile profesionale cu colegii… din mers

In loc sa faci brainstorming cu un coleg stand la o masa in sala de sedinte, ia-ti colegul la o plimbare pe parcursul careia sa discutati. Daca e nevoie sa luati notite, rezerva-ti cea mai indepartata sala de sedinte posibila si ia o ruta cat mai ocolitoare spre ea.

 
2.    Misca-te cand vorbesti la telefon

In timp ce vorbesti la telefon stai in picioare si asta va dubla calorile consumate pe parcursul convorbirii. Plimba-te in pas mai alert prin birou sau pe holuri in timp ce discuti la telefon si poti ajunge sa consumi 225 de calorii la fiecare ora de discutii telefonice pe care o acumulezi pe parcursul zilei.

3.    Foloseste un pahar de apa mic

Vei creste substantial numarul de pasi pe care ii faci intr-o zi daca iti vei inlocui cana pentru apa cu o ceasca sau un paharut. Asta te va obliga sa te ridici mai des de la birou ca sa-ti iei apa si ca sa te duci la baie. Poti merge si mai departe si sa folosesti baia de la alt etaj, de preferinta superior.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/04/2019