7 alimente pe care nutritionistii nu le mananca

by Sfatul Parintilor | 15/04/2017 18:00

Nutritionistii stau deoparte de alimentele cu un continut ridicat in toxine si chimicale ce pun in pericol viata celor care le consuma, preferand in schimb produsele simple, care le mentin o stare de sanatate buna. O astfel de dieta, bazata pe produse „curate” contine fructe, legume si carne crescute fara hormoni. Adesea, aceste alimente sunt organice si, de obicei, nu contin aditivi alimentari.

 

Daca mananci produse procesate, atunci iti pui sanatatea in pericol. Iata alimentele pe care nutritionistii nu le mananca niciodata.

 

 

1. Rosii conservate

Problema cu aceste produse este bisfenol A (BPA), un estrogen sintetic, despre care se crede ca genereaza o serie de probleme de sanatate de la cele reproductive pana la boli ale inimii, diabet si obezitate. Si, din nefericire, aciditatea (o caracteristica importanta a rosiilor) favorizeaza contaminarea cu BPA a alimentelor.

Solutie: Alege rosii conservate in borcane de sticla.

 

 

2. Pop corn preparat la cuptorul cu microunde

Chimicalele din acest aliment, precum acidul perfluorooctanoic (PFOA), pot provoca infertilitate, conform unui studiu realizat de catre UCLA. La animale, expunerea ridicata la PFOA, a cauzat cancer la ficat, testicule si pancreas.

Solutie: Prepara floricele in mod traditional, intr-un ceaun. Pentru un gust mai bun poti folosi unt real sau alte condimente si foloseste ulei de cocos.

 

 

3. Cartofi non organici

Legumele radacinoase absorb ierbicidele, pesticidele si fungicidele care patrund in sol. Iar cartofii, care sunt preferatii romanilor, sunt tratati cu diferite substante chimice in timp ce cresc, pentru a fi eliminati daunatorii. Iar dupa ce au fost culesi, cartofii sunt stropiti, din nou, pentru a se impiedica incoltirea.

Solutie: Cumpara cartofi organici.

 

 

4. Somonul de cultura

Natura nu a facut somonii sa fie inchisi in bazine si sa fie hraniti cu soia si resturi de la pasarile domestice. Tocmai de aceea, somonul de cultura este sarac in vitamina D si bogat in substante chimice, periculoase pentru organism.

Solutie: Alege somon salbatic.

 

 

5. Lapte produs cu hormoni artificiali

Unele vite sunt tratate cu hormoni pentru stimularea productiei de lactate. Iar acesti hormoni pot contribui la dezvoltarea cancerului la san, prostata sau colon.

Solutie: Laptele ecologic este o alegere mai buna.

 

 

6. Soia fermentata

Produsele modificate genetic pot fi o sursa de probleme din cauza manipularii ADN-ului. Soia fermentata este singura potrivita pentru consumul uman. De vreme ce 90% din soia aflata pe piata este modificata genetic, pe termen lung pot aparea diverse probleme de sanatate, de la dezechilibrul hormonal pana la cancer.

Solutie: Cumpara soia organica nefermentata si nemodificata genetic.

 

 

7. Merele obisnuite

Daca ar exista un concurs cu frunctele cu cel mai ridicat continut de pesticide, castigatorul ar fi un mar. Cum aceste fructe nu dezvolta rezistenta la daunatori este nevoie sa fie stropite frecvent.

Solutie: Cumpara mere organice.

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/7-alimente-pe-care-nutritionistii-nu-le-mananca/