6 motive surprinzatoare pentru a manca mai multe lactate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 motive surprinzatoare pentru a manca mai multe lactate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 6 motive surprinzatoare pentru a manca mai multe lactate

Traiesti mai mult, te simti bine si slabesti. Lactatele au cateva beneficii importante asupra sanatatii. Iata cateva dovezi surprinzatoare care te vor face sa adaugi lactatele in dieta ta zilnica, potrivit specialistiilor Rd.com.

 

 

1. Unele sortimente de branza au proprietati antiinflamatorii

Cercetatorii au descoperit ca branza Roquefort are proprietati antiinflamatorii care pot proteja impotriva bolilor cardiovasculare si pot reduce riscul de a dezvolta boli ale inimii. Cercetatorii spera sa poata extrage din acest sortiment de branza elementele benefice care sa fie folosite in medicamentele si in remediile antiimbatranire. Expertii speculeaza ca beneficiile asupra sanatatii sunt legate de modul de preparare si fermentare a branzeturilor asa ca poti incorpora in dieta ta si alte sortimente, precum Camembert.

 

 

 Vrei sa stii ce trebuie sa mananci pentru a fi sanatos si plin de vitalitate? Comanda si tu Ghidul dietei alcaline.

 

 

2. Consumul de branza si de lactate fermentate poate ajuta la scaderea riscului de diabet

Potrivit unui studiu realizat in 2012 si publicat in American Journal of Clinical Nutrition consumul a minimum 55 grame de branza pe zi reduce cu 12% riscul dezvoltarii diabetului de tip 2 (comparativ cu cei care nu mananca branzeturi). Cercetatorii speculeaza ca acest lucru s-ar datora unei bacterii probiotice prezente in branza si in iaurt, care poate scadea nivelul colesterolului si crea anumite vitamine care protejeaza impotriva diabetului.

 

 

3. Poti preveni carierea dintilor prin consumarea unei bucati de branza dupa masa

In cartea sa Despre mancare si bucatarie, Harold McGee explica ca mancatul branzei poate preveni secretia de acizi care iti distrug dintii: „Calciul si fosfatul din branza patrund in coloniile bacteriene si impiedica cresterea nivelului de acizi”. Invatati de la francezi si incheiati cina cu o bucatica de branza si cateva fructe.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 16/10/2014