6 greseli pe care le fac cei care sufera de sindromul colonului iritabil - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 greseli pe care le fac cei care sufera de sindromul colonului iritabil

sindromul colonului iritabil - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-839613_1920

4. Se trateaza cu Ibuprofen

Persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil inghit pastile ce contin ibuprofen, codeina si chiar morfina pentru a scapa de crampele abdominale. Si rau fac pentru ca substantele din analgezicele contribuie din plin la instalarea constipatiei.

„Ele blocheaza durerea, insa sunt oprite totodata si semnalele care informeaza intestinul gros ca trebuie sa se miste. Pentru a nu avea crampele, tot ce trebuie facut este sa evitati alimentele iritante precum cafeaua, grasimile sau ciocolata. Daca tot nu scapati de ele, paracetamolul ar fi mult mai indicat decat ibuprofenul care, de fapt irita intestinul. Un alt agent antispastic eficient este uleiul de menta sau puteti inlocui cafeaua cu ceaiul de menta”, afirma prof. Whorwell.

Citeste si: Aceste alimente ITI FAC RAU daca le mananci la ORA GRESITA! Iata cand trebuie sa le consumi

5. Nu-si tin greutatea sub control

Persoanelor obeze le este mai greu sa controleze miscarile intestinale si astfel au un risc crescut de a deveni incontinent. „Greutatea suplimentara aplica o presiune foarte mare asupra pelvisului, zona care joaca un rol important in mentinerea continentei. De asemenea, forma naturala de litera S a intestinului nu mai poate fi pastrata, ceea ce accelereaza procesul digestiv. Acest lucru duce la diaree, dar si la incontenenta”, explica dr. Anton Emmanuel.

6. Ignora problemele de sanatate

Multe persoane se ingrijoreaza in legatura cu frecventa cu care merg la toaleta insa nu fac mare lucru pentru a se trata. Daca dintr-o data suferiti de constipatie sau diaree, iar aceste neplaceri dureaza mai mult de cateva zile, mergeti de urgenta la medicul de familie. El va poate recomanda o colonoscopie si o examinare interna, efectuate de obicei sub anestezie.

Nu trebuie sa ingorati aceste probleme mai ales ca, numai in Marea Britanie, cancerul intestinal reprezinta al doilea factor de deces. „Inainte ca aceste probleme sa se dezvolte, exista un interval de circa 10 ani de transformari nemaligne care, in timp, insa, prezic aparitia cancerului precum sangerari si modificarea evolutiei zilnice a tractului digestiv”, a declarat dr. Deepack Suri, constultant gastroenterolog la spitalul Whittington si St John and St Elizabeth din Londra. (Sursa: Mail Online)

Te mai poate interea: 5 beneficii uimitoare ale taratelor de psyllium

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/03/2021