Tot ce trebuie să știi despre oțeturile bune în bucătărie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tot ce trebuie să știi despre oțeturile bune în bucătărie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Tot ce trebuie să știi despre oțeturile bune în bucătărie

Oțetul din vin și oțetul de mere sunt cel mai adesea folosite în bucătărie, fie la prepararea murăturilor sau a salatelor, fie la curățenie. Dar mai există și alte soiuri! Iată câteva dintre oțeturile bune în bucătărie și cum le poți folosi.

Oțeturile bune în bucătărie: Oțetul din vin

Se obține prin fermentarea vinului, iar alcoolul etilic se transformă în acid acetic. Oțetul din vin, alb sau roșu, conține săruri minerale de fosfor, magneziu și calciu, precum și aminoacizi care stimulează imunitatea organismului. Este folosit la murături și salate, în cantitate redusă, dar și ca dezinfectant pentru piele, pentru vesela din bucătărie sau pentru curățenia frigiderului. Este un produs ieftin și versatil în casă.

Oțeturile bune în bucătărie: Oțetul de mere

Se obține din fermentarea cidrului de mere, este mai aromat și mai blând decât oțetul din vin. Se folosește îndeosebi pentru salate și pentru marinate, dar și pentru curățenie, dezinfectare sau pentru frumusețea părului. Oțetul din mere reduce nivelul de colesterol, stimulează imunitatea, previne retenția de apă și acționează ca un antibiotic slab.

Oțeturile bune în bucătărie

Oțetul balsamic

Este obținut prin fierberea și fermentarea mustului din struguri dulci, iar cele mai apreciate soiuri sunt cele din regiunea de baștină și anume Modena, Italia. Este un oțet dens, opac, de culoare închisă și cu o aromă intensă pe care o capătă de obicei de la lemnul butoaielor în care fermentează. Este considerat mult mai sănătos pentru organism și este recomandat în special pentru salate, fie ele din legume sau din fructe, în combinație cu brânzeturi și carne.

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Data articol: 17/04/2019