Shop

Studiu şocant: 11.000 de copii au suferit o formă de abuz, unii dintre ei în propria familie

24 martie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - abuzuri copii

Neglijarea, abuzul emoţional şi cel fizic sunt cele mai frecvente forme de abuz în rândul copiilor, numai anul trecut fiind înregistrate 11.036 de cazuri, cele mai multe având loc chiar în familie, precizează Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

 

În perioada ianuarie – decembrie 2011, Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a înregistrat 11.036 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare sub diferite forme, 10.287 dintre acestea având loc în familie.

 

8.000 de copii neglijaţi

Cele mai multe sesizări primite de către direcţiile pentru protecţia copilului au vizat neglijarea (7.919), urmate de abuzul emoţional (1.201), abuzul fizic (1.087), abuzul sexual (512), exploatarea prin muncă (198), exploatarea pentru comitere de infracţiuni (71) şi exploatare sexuală (48). Pentru 2.175 dintre copii, directorul DGASPC a dispus plasamentul în regim de urgenţă, iar pentru 300 instanţa a dispus acest lucru cu ordonanţă preşedinţială.

 

 

Cele mai multe cazuri de abuz fizic au avut loc în familie

În 631 dintre cazuri s-a iniţiat urmărirea penală a agresorului. Cele mai multe cazuri de abuz fizic (1.014) au avut loc în familie, iar 25 s-au înregistrat în unităţi de învăţământ, aceeaşi situaţie fiind valabilă şi la abuzul sexual, 256 dintre cazuri fiind în familie şi 10 la şcoală. Din numărul total al cazurilor de abuz fizic, 577 au fost în mediul rural şi 510 în urban, iar din cazurile de abuz sexual, 314 au fost în mediul rural şi 198 în urban.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

 

 

Mai poţi citi şi:

Violenta in familie. Ce nu stiai despre pedeapsa cu bataia 

Cum sa NU iti mai bati copilul

Povestea de suflet: Scrisoarea unui tata catre fiul sau. Mai bine mai tarziu decat niciodata

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. 27ralu spune:

    Cred ca numai un om nebun poate abuza un copil.iar daca un om isi abuzeaza propriul copil,ar trebui inchis multi ani.asa ceva nu e normal.cand aud cazuri de astea,ma enervez foarte tare.cum poate un om sa abuzeze un copil?oamenii astia nu au suflet.nu pot fi numiti oameni.

  2. dodolin spune:

    wauu suntem fruntasi cred aici o mama ia dat 2 palme ficasi de 4 ani si a facut 3 ani de puscarie

  3. adre spune:

    Apropo de tema articolului, tocmai am vazut aseara o emisiune mai veche (cred) din Schimb de mame, in care o mama, isi pedepsise copilul imbracandu-l in haine proaste si un sac de rafie si trimitandu-l pe ulita satului ca sa-l vada lumea. Sau cu alta ocazie l-a dat noaptea afara din casa. Astea le-a spus chiar tatal copilului respectiv. Mi se pare incredibil! Cum sa-ti umilesti propriul copil in halul asta?? Si dup-aia ziceau ca este obraznic si minte non-stop (chiar asa era). Pai cum sa nu fie asa? Cum sa nu minta ca sa se puna intr-o lumina buna si sa nu fie pedepsit??

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu