Shop

Somnul prea lung sau prea scurt, dăunător pentru sănătatea inimii

26 martie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - somn

Un somn mai lung de opt ore sau mai scurt de şase ore pe noapte creşte considerabil riscul de maladii cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite, ale cărui rezultate au fost prezentate duminică, la un forum important din domeniul cardiologiei, informează AFP.

Persoanele care dorm mai puţin de şase ore pe noapte se confruntă cu un risc dublu de declanşare a accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctelor. Riscul de insuficienţă cardiacă este, în cazul acestor persoane, de 1,6 ori mai mare. Pentru persoanele care dorm peste opt ore pe noapte, riscul de anghină pectorală este de două ori mai mare, iar riscul de declanşare a unei boli coronariene este de 1,1 ori mai mare. Oamenii de ştiinţă au monitorizat 3.019 persoane în vârstă de peste 45 de ani care au participat la un studiu naţional despre nutriţie realizat la nivel naţional în Statele Unite, pentru a evalua amploarea problemelor de sănătate cu care se confruntă cetăţenii acestei ţări. Rezultatele studiului au fost prezentate la cea de-a 61-a conferinţă anuală organizată de American College of Cardiology, la Chicago, la sfârşitul săptămânii trecute.

Avem de acum un indiciu care ne arată că somnul poate avea un impact asupra sănătăţii cardiace„, a declarat medicul Rohit Arora, profesor la facultatea de medicină din Chicago, coordonatorul studiului. Deşi rezultatele confirmă concluziile unor studii de mai mică amploare realizate în trecut, cercetătorii americani susţin că în noul studiu este vorba de primul eşantion naţional reprezentativ pentru populaţia americană, care stabileşte o legătură clară între durata somnului şi sănătatea cardiovasculară.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

 

Te-ar mai putea interesa si:

Importanta somnului si sfaturi pentru un somn sanatos si odihnitor

Oboseala cronica: 5 semne ca ai nevoie de mai mult somn

Somn usor: 10 factori care nu te lasa sa dormi

 

 

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (2)

  1. elena.nalbaru spune:

    Este foarte important sa ne odihnim corespunzator, insa in aceasta perioada in care bebelina e mica, e cam greu…

  2. ananaghi spune:

    la noi podihna e foarte importanta!cred ca dormim exact cat trebuie!

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu