Shop

Sfaturile Poliţiei pentru Sărbătorile de Paşte: „Nu lăsaţi casa nesupravegheată!”

11 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro- Sfaturile politiei! Atentie la hoti de Pasti

Nu luaţi mulţi bani când mergeţi la cumpărături, folosiţi cardul când este posibil, rugaţi un vecin să vă ţină sub observaţie casa după ce plecaţi şi deplasaţi-vă în grup, evitând persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, sunt doar câteva dintre sfaturile poliţiştilor pentru perioada Paştelui.

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi, de asemenea, să fie prudenţi în magazinele aglomerate, să-şi supravegheze geanta şi să nu o pună în coşul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă, potrivit setului de recomandări ale Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii recomandă, de asemenea, ca banii să fie păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil, şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor. „Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ! Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora! Obiectele tentante (telefoane mobile, lap-top-uri, genţi, pungi de cadouri), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi! Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante„, mai recomandã oamenii legii.

 

În cazul plecării de la domiciliu cu ocazia Paştelui, oamenii sunt sfătuiţi să spună numai persoanelor de încredere că lipsesc de acasă pentru mai multe zile. Poliţiştii mai sugerează, tot ca măsură de protecţie, ca pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret. „Atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi! Obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă”, recomandă oamenii legii. Pentru noaptea de Înviere, cetăţenii sunt sfătuiţi să evite străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

 

Credit foto: Realitatea.net

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

 1. 27ralu spune:

  Asa facem si noi.in masina nu las niciodata nimic de valoare,iar in aglomeratie,sunt mereu cu mana pe geanta.

 2. cami_marga spune:

  trebuie sa fim atenti in perioada asta. sunt utile sfaturile. trebuie urmate.

 3. marinec spune:

  in special in perioada asta hotii sunt mai tupeisti ca niciodata! Noi deocamdata avem baza pe 2 caini.. pt la casa.
  Cand ies la cumparturi prefr sa-mi tin geanta cat mai aproape de mine..

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu