Shop

Paştele în jurul lumii: Cehii şi scandinavii se „biciuiesc” în Lunea Paştelui

14 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-Paştele în jurul lumii: Cehii şi scandinavii se "biciuiesc" în Lunea Paşteluialbumdefamilie

Paştele e o sărbătoare majoră în toată lumea creştină. Dar dincolo de semnificaţiile ei unice pentru toţi credincioşii, fiecare popor a dezvoltat în jurul perioadei pascale propriile obiceiuri. Iată în cele ce urmează câteva din aceste tradiţii mai puţin ştiute.

1. În Norvegia tradiţia impune să rezolvi şi să desluşeşti mistere şi  crime în perioada Paştelui. Televiziunile şi revistele caută să învăluie totul într-o aură de mistere şi crime misterioase.

2. În Cehia şi în Scandinavia se sărbătoreşte Lunea Paştelui „biciuind” sau fiind „biciuit”. Legenda spune că femeile ar trebui să fie lovite cu un „bici” special făcut din 4, 6 sau din 8 ramuri de salcie, pentru a fi sănătoase şi fertile în tot timpul anului. „Biciuirile” nu sunt făcute pentru a crea suferinţa, ci pentru a-i ajuta pe bărbaţi să îşi arate afecţiunea şi atracţia faţă de aleasa inimii lor. Pentru a le arăta că nu s-au supărat şi că le mulţumesc, femeile dăruiesc bărbăţilor un ou încondeiat.

3. În Polonia de Paşte se întâmplă o adevărata „bătaie cu apă”. Aici bărbaţii îşi stropesc femeile dragi din viaţa lor cu o găleata de apă rece. Femeile se răzbună după-masă, în aceeaşi zi, când îşi arată la rândul lor afecţiunea faţă de bărbatul ales cu o altă găleata de apă.

Citeşte articolul întreg pe www.rtv.net

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu