Nu uita sa-ti potrivesti ceasul! Romania trece la ora de iarna - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Nu uita sa-ti potrivesti ceasul! Romania trece la ora de iarna

27 octombrie 2017, , Vizualizări: ...
CEAS ORA DE IARNA - sfatulparintilor.ro - foter_com

In noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, ceasurile vor fi date cu o ora inapoi, astfel incat ora 4:00 va deveni ora 3:00. Duminica, 29 octombrie, va fi cea mai lunga zi din an, iar romanii vor avea prilejul sa doarma cu o ora in plus.

 

Nu toti romanii se vor bucura, insa, de trecerea la orarul de iarna.

CFR Calatori informeaza ca, incepand de duminica, 29 octombrie 2017, in activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora de iarna, ora 4:00 devenind ora 3:00, dar acest lucru nu va modifica mersul trenurilor in vigoare.

Trenurile de calatori vor pleca din gari (statiile din care se formeaza) dupa ora oficiala de vara pana duminica, 29 octombrie, la ora 4:00, care devine ora 3:00. Trenurile care pornesc din statiile de formare adupa aceasta ora, vor pleca la orele din mersul trenurilor in vigoare, respectand ora de iarna.

Trenurile care se vor afla in circulatie dupa ora 4, ora de vara, vor opri in statiile de pe parcurs stabilite, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa ora de iarna. Cursele care au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la destinatie.

Avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora de iarna se face in aceeasi zi de duminica, 29 octombrie 2017, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Ucraina, trenurile vor circula dupa orarul din mersul de tren in vigoare.

 

Noul orar va fi mentinut pana in ultima noapte de sambata spre duminica din luna martie a anului 2018, cand se va trece la ora de vara si ceasurile vor fi date atunci inainte cu o ora.

 

 

Photo credit: FJTUrban (sommelier d mojitos) / Foter / CC BY-NC-ND

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu