Muzica este cea mai bună terapie după operaţii

30 martie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - terapie muzica operatie

Muzica vindecă nu numai sufletul, ci şi corpul. Mai ales dacă îi aparţine lui Frank Sinatra sau compozitorilor clasici. Asta au descoperit autorii unui studiu realizat în SUA.
Melodiile lui Sinatra sunt cea mai bună metodă de recuperare pentru pacienţii care au nevoie de operaţii. Asta pentru că îi ajută să se relaxeze şi chiar să se vindece mai repede. Hituri precum „I’ve got you under my skin” pot reduce factorul teamă pentru pacienţii care nu sunt anesteziaţi total în timpul intervenţiilor chirurgicale.
Pentru realizarea studiului, chirurgilor şi pacienţilor le-au fost propuse mai multe genuri de muzică. Printre preferatele lor s-a numărat şi muzica clasică, ascultată în surdină.
Pentru realizarea experimentului, doctorii de la Departamentul de chirurgie plastică şi reconstructivă de la Spitalul John Radcliffe din Oxford au ales 96 de pacienţi, care au fost împărţiţi în două grupe. Cei dintr-un grup au ascultat muzică în timpul intervenţiilor, iar ceilalţi au fost operaţi în condiţii normale.

Articolul integral pe rtv.net.

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. elena.nalbaru spune:

    Foarte interesant!

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu