Shop

Iubirea, homosexualitatea şi sodomia, redefinite în DEX

27 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - dex - rtv.net

Definiţiile unor termeni ca „iubire”, „homosexualitate” şi „sodomie” au fost modificate în DEX pentru a se asigura neutralitatea dicţionarului şi a nu „da note”, a declarat Monica Busuioc, cercetătoare la Academia Română.

Un nou tiraj al DEX a fost tipărit în februarie anul acesta, cu o serie de modificări, în urma unor sesizări de la o serie de asociaţii, înaintate Academiei Române de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, a declarat Monica Busuioc, şefa Secţiei de Lexicologie şi Lexicografie a Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru
Rosetti” al Academiei Române, care coordonează editarea unor publicaţii ca Dicţionarul Explicativ al Limbii române (DEX) şi Dicţionarul Tezaur.

Alături de sesizări ale unor asociaţii care reprezintă comunitatea romă şi comunitatea evreiască privind termeni ca „ţigan” şi „jidan”, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a mai înaintat Academiei solicitări ale Asociaţiei Accept cu privire la definirea unor termeni din aria sexualităţii.

Cuvântul „iubire” era definit în DEX ca „sentiment de dragoste faţă de o persoană de sex opus”, această precizare „de sex opus” fiind înlăturată în noul tiraj.

Citeşte articolul pe RTV.NET

Credit foto: RTV.NET

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu