Cum sa prelungesti viata telefonului mobil si a altor gadget-uri. Evita aceste greseli! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa prelungesti viata telefonului mobil si a altor gadget-uri. Evita aceste greseli!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum sa prelungesti viata telefonului mobil si a altor gadget-uri. Evita aceste greseli!
telefon mobil - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mobile-616012

Ai observat ca dupa aproximativ jumatate de an de la achizitionare, telefonul mobil sau alte gadget-uri incep sa nu mai functioneze ca la inceput? Daca DA, trebuie sa recunosti ca tu ai fost de vina. Si asta pentru ca nu ai avut grija de aceste obiecte in cele mai fine detalii.

 

Iata cum sa prelungesti viata telefonului mobil si a altor gadget-uri.

 

 

  1. Incarcarea/descarcarea bateriei

Bateriile moderne litiu-ion sau litiu-polimer nu au efect de memorie, asa ca telefoanele, tabletele si laptopurile pof fi incarcate fara sa se astepte ca nivelul energiei sa scada la zero. De aceea, producatorii calculeaza viata bateriei dupa numarul de cicluri de descarcare complete (in jur de 400-600 de cicluri).

De aceea, pentru a prelungi viata bateriei, NU astepta sa se descarce complet, ci incarc-o imediat ce ajunge la 10-20%. Acest lucru va prelungi viata bateriei pana la 1000-1100 de cicluri.

De asemenea, desi aceste baterii noi au un dispozitiv care opreste alimentarea cu curent dupa ce a fost incarcata 100%, nu este indicat sa iti faci un obicei din a lasa dispozitivul la incercat mai mult decat este nevoie.

Incarca bateria cu incarcatorul original al aparatului si evita incarcatoarele care promit incarcarea rapida, intr-o ora. De asemenea, pentru a evita supraincalzirea in timpul incarcarii, este recomandat sa scoti carcasa telefonului inainte sa-l bagi in priza.

Pentru a prelungi durata de viata a bateriei, este recomandat ca la fiecare trei luni sa o descarci la 0% si sa o incarci la 100%.

 

 

  1. Controlul temperaturii

Evita sa pui laptopul in poala sau pe pat. Sistemul de ventilare poate fi obstructionat si se poate supraincalzi. Solutia ideala este sa tii laptopul pe un stand special. Unele dintre aceste dispozitive au ele insele ventilator pentru racire.

Evita expunerea la soare sau in apropierea surselor de caldura a dispozitivelor cu baterii litiu-ion.

Cand vii de la frig la cald, nu porni imediat laptopul. El trebuie sa se adapteze la temperatura din interior inainte de a functiona cel putin o ora.

De asemenea, nu utiliza telefonul mobil cand este rece afara, iar ca sa-l protejezi de frig, tine-l intr-un buzunar interior. Temperaturile scazute afecteaza bateria.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/06/2017