Shop

Cum a transformat clasa pregătitoare în handicapaţi copii perfect sănătoşi

09 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-anul-scolar-2012-2013

Pentru a-şi înscrie copiii la şcolile pe care şi le doresc, unii părinţi şi-au schimbat adresele din buletin, au divorţat sau chiar şi-au declarat copiii handicapaţi, deşi aceştia sunt perfect sănătoşi.

„Eu aș sfătui părinții să nu scoată certificate de handicap pentru copiii lor, pentru că riscă să-și marcheze copiii pentru toată viața. Să ne gândim că un copil va vrea să intre la facultate și va avea în dosarul lui un certificat de handicap. E foarte grav”, a declarat ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

Ministrul a mai spus că tertipurile folosite de părinţi pentru a-şi înscrie copii la şcolile pe care le-au vrut reprezintă o problemă culturală. Potrivit metodologiei înscrierii în clasa pregătitoare, în situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere de la părinți din afara circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate mai multe criterii de departajare. Două dintre acestea sunt un eventual handicap al copilului sau apartenenţa unui copil la o familie monoparentală.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (5)

 1. ananaghi spune:

  eu cred ca acesti parinti au probleme serioase!cum sa faci una ca asta,ce atata disperare?daca vrea sa invete un copil invata oriunde,nu trebuie scoala nu stiu care,sa fim seriosi!

 2. 27ralu spune:

  Mi se pare o mare prostie sa ii faca copilului certificat de handicap doar ca sa intre la scoala dorita.nici eu nu am vrut sa ii fac la alex,ptr ca m-am gandit ca asta o sa il influenteze toata viata.pana la urma ,i-am facut,dar alex are intr-adevar probleme.dar sa ii faci unui copil perfect sanatos?

 3. at_iulia spune:

  asta se intampla cand legea romanesca permite asta, sunt portite lasate tocmai pentru a le folosi :(, trist dar adevarat…

 4. lorela02 spune:

  ar trebui scoase „certificate de handicap” pentru respectivii parinti care divorteaza… ei au probleme serioase. Bineinteles ca toti ne dorim cea ma buna scoala pentru copilul nostru dar exagerarile astea….

 5. mamaluiluca spune:

  Varianta cu handicapul si cu divortul deja e o disperare..si nu vad pt ce?..conteaza sa vrea el sa invete, nu scoala unde invata si apoi norocul in viata cu serviciul..parerea mea.. 😐

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu