Shop

Clasa pregătitoare ÎN AER. Ponta: În spatele proiectului se află interese financiare

18 mai 2012, , Vizualizări: ...
Sfatulparintilor.ro - Clasa pregatitoare

Din anul şcolar 2013/2014 clasa pregătitoare ar putea să dispară. Asta dacă se va descoperi că proiectul pus pe picioare de fosta conducere a Ministerului Educaţiei este mai mult în interesul altora decât în cel al preşcolarilor. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, după întâlnirea cu ministrul interimar Liviu Pop şi cu conducerea MEC.

Prim ministrul Victor Ponta a declarat, vineri, că proiectul privind introducerea clasei pregătitoare în sistemul românesc de învăţământ a fost unul în spatele căruia au stat mai mult interese financiare, decât cele strict legate de pregătirea copiilor.
Dincolo de miza pe care o are pentru preşcolari, am aflat că la clasa pregătitoare este şi o miză financiară. Bătălia pentru clasa pregătitoare a fost aşa mare pentru că în spatele ei se află interese financiare. Pentru clasa pregătitoare s-au alocat de la buget 26 de milioane de lei pentru mobilier şi 23 de milioane de lei pentru materiale. Deci o sumă care explică destul de multe lucruri. I-am cerut ministrului ca imediat să ia măsuri de auditare şi, dacă e cazul, de suspendare a achiziţiilor făcute din aceşti bani pentru că n-aş vrea ca viaţa a 130.000 de copii să fie afectată de această miză a unora”, a spus Ponta.

 

 

Citeşte continuarea pe RTV.NET.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (2)

  1. 27ralu spune:

    Inca nu se stie nimic.ca de obicei ,asa e la noi in tara.

  2. bktalina spune:

    cam tot invatamantul e in aer…

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu