Shop

Ce trebuie să mâncăm şi cum să ne îmbrăcăm în zilele caniculare VEZI SFATURI UTILE

14 iunie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Ce trebuie să mâncăm şi cum să ne îmbrăcăm în zilele caniculare

Pentru a face mai uşor de suportat temperaturile ridicate, medicii recomandă să consumăm cât mai multe mâncăruri uşoare, să ne hidratăm, să purtă pălării şi îmbrăcăminte din ţesături naturale în culori deschise.
Ca regulă generală, în zilele calăduroase de vară, trebuie evitate dulciurile, produsele zaharoase, alcoolul, carnea grasă şi prăjelile, iar în locul lor să se prepare mâncăruri cât mai uşoare şi bogoate în vitamine şi minerale.

„Tot ce mâncăm vara trebuie să fie uşor din punctul de vedere al conţinutului caloric, al conţinutului de hidraţi de carbon şi din punct de vedere al conţinutului de grăsimi. Vara din cauza căldurii, metabolismul este mai lent, iar dacă mâncăm mâncăruri grase şi prăjelie, riscăm să acumulăm foarte multe grăsimi în organism”, a declarat pentru RTV.NET, nutriţionistul Livia Nena.

Pentru a ne menţine organismul sănătos în zilele caniculare, medicul recomandă semipreparatele uşoare, salatele, sandivişurile uşoare, carnea albă, peştele, fructele şi legumele. Însă mare atenţie la peştele pe care îl cumpăraţi, pentru că din cauza temperaturilor ridicate, acesta se alterează mult mai repede dacă nu este păstrat în condiţii potrivite. Tocmai de aceea, specialistul recomandă peştele conservat.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. ludovica spune:

    trebuie sa ne hidratam in primul rand, apoi restul facut cu masura

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu