Ce să faci ca să devii mai deștept? Află cum să-ți stimulezi capacitatea mentală - Sfatulparintilor.ro
Shop

Ce să faci ca să devii mai deștept? Află cum să-ți stimulezi capacitatea mentală

07 noiembrie 2017, , Vizualizări: ...

Ce să faci ca să devii mai deștept e o întrebare care, la prima vedere, pare să nu aibă un răspuns. Nu putem deveni mai deștepți decât ne naștem, nu-i așa? Ei, bine, nu.

Creierul e ca un mușchi și, la fel ca un mușchi, poate fi antrenat să funcționeze mai bine. Creierul este ca un calculator și e important ca toate părțile sale componente să funcționeze corespunzător.

Ce să faci ca să devii mai deștept?

Dacă ai grijă de creierul tău oferindu-i combinația optimă de elemente nutritive, ferindu-l de substanțe nocive și antrenându-l regulat, îți poți menține și chiar spori abilitățile cognitive. Există mai multe soluții naturiste prin care e posibil să-ți stimulezi capacitatea cognitivă.

Antrenează-ți creierul

Fă cuvinte încrucișate, joacă jocuri de inteligență, provoacă-ți creierul să gândească. Atunci când mergi la cumpărături, adună mental prețurile produselor pe care le pui în coș. În loc să-ți folosești mâna dreaptă dacă ești dreptaci, încearcă să faci respectivele activități cu mâna stângă. Mergi în fiecare zi câteva minute cu spatele. Făcând diverse acțiuni noi sau în moduri diferite, creierul tău este obligat să își stimuleze capacitatea cognitivă.

Consumă ciocolată neagră

Ciocolata e un aliment delicios, dar în plus este și foarte indicat pentru creier. În ciocolată se găsesc substanțe precum cofeină și teobromină care pot spori capacitatea mentală pe termen scurt. Ciocolata conține și o mare cantitate de substanțe antioxidante care protejează creierul de declinul cognitiv. Mintea ta va rămâne astfel activă și la vârste mai înaintate.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu