Ce greseala faci cand aprinzi lumanari la biserica - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Ce greseala faci cand aprinzi lumanari la biserica

17 august 2017, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - rugaciune - stockfreeimages_com
Prin aprinderea lumanarilor in biserica, credinciosul se roaga lui Dumnezeu, isi arata recunostinta fata de bunatatea nemasurata a Atotputernicului si cere, in acelasi timp, ocrotire. Lumanarea, alaturi de untdelemnul din candela, este o punte de legatura intre credincios si Dumnezeu, intre lumea umana si lumea divina. Lumanarea, la fel ca icoana, ne ajuta sa intram in conexiune cu Cel de Sus si sa ne exprimam credinta.
Orice crestin aprinde lumanari atunci cand se duce la biserica, fie pentru sanatatea si bunastarea familiei si a prietenilor, fie pentru iertarea pacatelor celor adormiti. Una dintre poruncile pe care Dumnezeu i le-a dat lui Moise a fost ca in lacasurile acestuia sa arda permanent lumina credintei: ,,Si a grait Domnul cu Moise si a zis: Porunceste fiilor lui Israel sa-ti aduca untdelemn de masline, curat si limpede, pentru candele, ca sa arda sfesnicul necontenit.” (Levitic 24:1-2)
Iata ce greseala faci cand aprinzi lumanari la biserica!
Asa cum spunea si Cuviosul Paisie Aghioritul, „lumanarea, in putine cuvinte, este o antena ce ne pune in legatura cu Dumnezeu, cu cei bolnavi, cu cei adormiti”. Cea mai mare greseala pe care o face credinciosul atunci cand aprinde o lumanare la biserica este ca uita de rolul pe care aceasta il are si o lasa in sfesnic fara a spune nimic. Aprinderea lumanarii trebuie sa fie insotita, neaparat, de rugaciune.
Citeste mai multe pe DivaHair.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu