Shop

AVERTISMENT: Blocurile reabilitate sunt ca o cutie ermetică. Sănătatea ne poate fi afectată

09 iunie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Locuinte polistiren toxic

Blocurile reabilitate termic reduc factura la căldură, însă dăunează sănătăţii. Avertizarea vine din partea Ordinului Arhitecţilor care informează că polistirenul folosit la anveloparea blocurilor împiedică pătrunderea aerului curat în locuinţe. Medicii spun că traiul într-o cameră neaerisită duce la dureri de cap şi probleme de vedere.

De un an şi jumătate primăriile s-au străduit să reabiliteze cât mai multe blocuri. Ieftin şi repede. Acum proprietarii trag ponoasele, spune Mircea Ochinciuc, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Bucureşti. El susţine că polistirenul folosit este toxic, prost pus, însă ieftin, iar în combinaţie cu termopanul are efecte nocive asupra sănătăţii.
„Cel mai mare păcat al acestor montaje şi al acestui mariaj între polistiren şi tâmplăria ermetică termopan este împiedicarea schimbului controlat de aer al interiorului cu exteriorul. Este ca o cutie ermetică, nu mai respiră către exterior”, a declarat Mircea Ochinciuc, preşedinte OAR Bucureşti.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (4)

 1. melancolia spune:

  Cred ca ese afactata nu numai sanatatea oamenilor,ci si a structurii constructiei si daca e asa,de ce se face aceasta anvelopare a blocurilor,zolarea termica fiind o condetie de emitere a certificatului energetic,mai ales ca dauneaza sanatatii si vietii omului,contrar legislatiei protectiei consumatorilor,in vigoare

 2. 27ralu spune:

  Nu stiam ca nu e sanatos.eu am auzit doar de tapet,ca nu e sanatos,si nu lasa peretele sa respire,si impiedica aerul curat.cred ca e acelasi lucru si cu izolarea.

 3. daniela-86 spune:

  nu stiam,dar daca face rau la sanatate de ce il mai folosesc?

 4. raven spune:

  🙂 trebuiesc materiale mai scumpe, sigur ca da.. Probabil domnu arhitect a luat ceva banuti de la cei cu solutiile mai scumpe si mai bune ptr articolul asta. Ca deh, daca reusesc sa impuna ceva, o sa fie bani cu gramada.
  Si arunca termeni infricosatori, cutie ermetica, nu respira, de parca o camera nu e aerisita zilnic si geamurile alea nu le deschizi niciodata.
  Intamplator am avut ceva lucrari prin viena si am vazut cum fac aia acolo. Izoleaza la fel, doar ca e de 20 polistirenul, nu de 10 ca la noi, deci mai ermetica cutia :).Si acolo nu e romania. Daca e ceva atat de flagrant daunator sanatatii nu nu ar fi avut cum sa fie acceptat… La noi daca nu mori pe loc se poate orice, daca ies bani 🙂 Insa acum nu e cazul.. E cazul, ca si in alte situati, de un specialist care isi prostitueaza expertiza ptr bani

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu