Alimente nerecomandate copiilor, descoperite în şcolile din Capitală

27 martie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor_alimente nepermise in scoli

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dispus verificarea unor unităţi şcolare din Capitală, echipele de control descoperind că produse aflate pe lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi elevilor erau comercializate la chioşcurile din toate şcolile controlate.
Au fost descoperite produse precum ciocolată, băuturi răcoritoare necarbogazoase cu un conţinut de zaharuri de 12,5g/100 g produs şi cu un conţinut mare de sare, chipsuri, bomboane şi acadele, biscuţi săraţi, pizza, sandwich-uri şi produse de patiserie cu conţinut mare de grăsimi, cu deficienţe de etichetare sau neambalate, dar şi preparate culinare
fără afişarea la loc vizibil a preţurilor pe porţie şi a listei substanţelor cu posibil efect alergen conţinute de acestea.

Citeste mai multe pe rtv.net.

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. Adi84 spune:

    ar trebui facut un control periodic sa se verifice daca aceste produse interzise sunt comercializate sau nu! dar se pare ca foarte rar se intampla acest lucru

  2. cami_marga spune:

    sunt de acord ca trebuie sa se faca tot timpul controale. sunt produse care ameninta sanatatea copiilor nostri.

  3. 27ralu spune:

    Cred ca asemenea produse se vor comercializa tot timpul la chioscurile de langa scoli.si chiar daca nu vor mai fi,copii isi vor aduce de acasa,daca vor sa manance.nu cred ca se poate face ceva impotriva acestor alimente nesanatoase.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu