Aceste animale dovedesc ca SUPERPUTERILE exista in realitate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Aceste animale dovedesc ca SUPERPUTERILE exista in realitate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Aceste animale dovedesc ca SUPERPUTERILE exista in realitate
Credit foto: Pixabay.com

Superputerile nu exista numai in filme. Exista oameni si animale care au capacitati si abilitati iesite din comun.

Iata in continuare 10 animale care dovedesc ca superputerile exista in realitate.

Despre oamenii cu superputeri poti citi aici.

1. Meduza nemuritoare

Aceasta meduza isi incepe viata de la stadiul de planula, un mic bob care se dezvolta intr-o colonie de polipi, apoi se transforma in meduza. Daca este atacata, expusa la un mediu toxic sau stresant, daca se imbolnaveste sau imbatraneste, revine la stadiul de polip, care formeaza o noua colonie de polipi etc. Aceasta transformare uluitoare o face nemuritoare.

2. Sobolanul-cartita

Pielea acestei rozatoare nu are substanta responsabila pentru transmiterea durerii catre sistemul nervos central. Drept urmare, sobolanul-cartita nu simte durerea. In plus, este foarte rezistent la cancer.

3. Tardigrada

depositphotos.com

Aceste “animalute” sunt cele mai dure creaturi de pe pamant. Ele pot supravietui in conditii extreme, de la -272 grade Celsius la 150 grade Celsius. Poate suporta o presiune de 40.000 kPa, poate supravietui in vacuumul din spatiu. Poate sta fara mancare si apa peste 30 de ani.

Citeste si: 10 superputeri pe care doar mamele le au. Tu le ai?

4. Broasca paroasa

Aceasta broasca are capacitatea de a-si scoate oasele de sub piele pentru a le folosi pe post de gheare. Ghearele (care sunt oase, nu sunt din cheratina) stau in interiorul degetelor, insa in conditii de stres ies prin piele. Seamana cu Wolverine, nu?!

5. Crevetele calugarita

animale cu super puteri

Acest crevete are o arma foarte periculoasa. Clestii sai sunt foarte puternici, nu doar foarte ascutiti. Mai mult sunt si foarte rapizi, putand atinge pana la 23 m/s. Ca sa-i studieze, cercetatorii ii tin in containere dintr-un plastic foarte rezistent pentru ca puteau sparge acvariile din sticla.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 31/01/2023