Familie-Părinţi/Actualitate

Această fetiță adorabilă suferă de o boală necruțătoare. Până la vârsta de șase ani a avut aproape toate oasele din corp rupte

Zoe Lush, o fetiță adorabilă de șase ani din California, SUA, a devenit cunoscută drept „fetița cu oase din sticlă” din cauza faptului că până acum și-a rupt fiecare os din corp.

Micuța  suferă de o boală rară, osteogenesis imperfecta, din cauza căreia oasele sunt atât de fragile, încât se rup fără motiv. Zoe a suferit fracturi[1] încă de când se afla în burtica mamei ei, i s-a rupt clavicula în timpul nașterii  și până să împlinească vârsta de un an i s-au mai rupt 100 de oase. Mai exact, oasele ei sunt atât de delicate, încât se pot rupe chiar și din cauza  vântului sau de la un simplu strănut, iar o simplă căzătură poate avea urmări tragice pentru ea. Deși are abia șase ani, Zoe a avut până acum aproape toate oasele din corp rupte. Ea este nevoită să poarte un guler de imobilizare după ce oasele gâtului au început să se deterioreze, riscând să fie decapitată intern.

Mama fetiței, Chelsea (27 de ani), avea doar 20 de ani când a rămas însărcinată cu Zoe și medicii au sfătuit-o să avorteze, însă ea a refuzat. „Zoe este fragilă și practic se rupe dacă vântul bate mai tare, însă ea continuă să ne surprindă în fiecare zi. Medicii ne-au spus că nu va supraviețui nașterii, dar în curând îi vom sărbători cea de-a șaptea aniversare”, a spus mama. Aceasta a precizat că fracturile micuței fac acum parte zilnic din viața ei și a soțului ei, Curtis, care au învățat să pună singuri atele fiicei lor.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro[2]

Endnotes:
  1. fracturi: http://www.libertateapentrufemei.ro/dictionar-medical/fractura-piciorului
  2. libertateapentrufemei.ro: http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/aceasta-fetita-adorabila-sufera-de-o-boala-necrutatoare-pana-la-varsta-de-sase-ani-avut-aproape-toate-oasele-din-corp-rupte-130602
 

Vizualizări: 241
 

Cuvinte cheie: , , ,