Abandonaţi de părinţi, îngrijiţi de mame sociale. VEZI povestea mamei Diana din Cisnădie

24 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - mama_sociala - rtv.net

Dragostea şi protecţia părinţilor este foarte importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Însă nu toţi copiii se nasc sub o stea norocoasă, iar unii dintre ei ajung, din varii motive, să crească departe de cei care le-au dat viaţă. În acest caz, locul părinţilor naturali este luat de adulţi iubitori care îşi dedică timpul lor creşterii micuţilor, în încercarea de a le oferi o copilărie mai bună.
Responsabilităţile sunt uriaşe, însă satisfacţiile sunt nemăsurate. Organizaţia SOS Satele Copiilor oferă îngrjire de tip familial micuţilor care, din diferite motive, nu trăiesc cu părinţii lor.  Organizaţia consideră că, pentru a se putea dezvolta armonios, fiecare copil are nevoie de dragoste, să se simtă în siguranţă şi protejat, să aibă o familie care să îi ofere sprijin pe termen lung. Mamele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor România au grijă, cu multă dragoste, de micuţii sustinuţi de SOS.

Este şi cazul mamei Diana de la SOS Satele Copiilor Cisnădie din Sibiu. Chiar dacă nu este uşor, iar responsabilităţile ei sunt uriaşe, mama Diana îi îngrijeşte pe copiii de acolo de mai bine de zece ani, iar acest lucru îi „împlineşte viaţa”.

„De la prima vizită făcută la SOS Satele Copiilor, în anul 2001, am constatat că există posibilitatea să fie îngrijiţi copiii aflaţi în dificultate în condiţii foarte bune. Acest lucru, precum şi faptul că nu am avut copii, deşi mi-i doream, m-a determinat să aleg această meserie. Au trecut 10 ani de atunci. Privesc în urmă şi îmi dau seama că nu a
fost întotdeauna uşor, că responsabilităţile sunt enorme, dar în aceeaşi măsură şi satisfacţiile. Deşi copiii pe care îi cresc ştiu clar că eu nu sunt mama lor reală şi nu are rost să ne amăgim, ei mă percep ca fiind a lor, sunt punctul lor de sprijin în acest moment al vieţii lor, iar eu realizez că ei de fapt îmi împlinesc viaţa”, a declarat, pentru RTV.NET,
Diana Violeta Vişănoiu.

Citeşte articolul întreg pe www.rtv.net

Credit foto: RTV.NET

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. lorela02 spune:

    Felicitari mamelor ca si Diana, copii sunt o binecuvantare si tanjesc dupa afectiunea unei mame… stiti vorba aceea, nu e mama cea care te naste… e mama cea care te creste… ma bucur ca se intorc la aceste femei si dupa 18, inseamna ca sunt apreciate si iubite, mai mare satisfactie nu iti trebuie.

  2. dodolin spune:

    MAI rar intalnesti asa oameni ,bv

  3. cristachem10 spune:

    Felicitari mamelor precum Diana!Exista si oameni cu suflet pe lumea asta!

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu