Castigatori concurs Vegeta si Eva iti aduc primavara in bucate!

16 martie 2017, , Vizualizări: ...
PODRAVKA - banner_1200X700

Sfatulparintilor.ro si Podravka va invita la un concurs de primavara. Vino pe site, raspunde la intrebarea din concurs la rubrica destinata comentariilor si poti fi castiga unul dintre cele trei cosuri cu produse din gama Podravka – respectiv Vegeta si Eva.

 

Perioada concurs

Concursul se desfasoara in perioada 2-15 martie 2017.

 

16 martie 2007: Concursul s-a incheiat!

Castigatorii sunt:

Se vor acorda trei premii, fiecare constand in produse din gama Podravka – respective Vegeta si Eva, dupa cum urmeaza:

 

* 1 cos mare (premiul 1) – Doina Ana Butman

19 produse Vegeta si Eva: 2*Vegeta Naturella 75g, 2*Vegeta Naturella 150g, Vegeta Condimente pentru Pui auriu 20g, Vegeta Condimente pentru Cartofi 20g, Vegeta Condimente pentru peste 20g, Vegeta Condimente pentru carne de Porc 20g, Vegeta condiment lichid universal pentru marinare 75g, Vegeta condiment lichid cu bere pentru marinare 75g, Vegeta condiment lichid cu usturoi pentru marinare 75g, Vegeta condiment lichid picant pentru marinare 75g, Vegeta condiment lichid barbeque pentru marinare 75; Eva Ton in ulei vegetal 160g, Eva Ton in ulei de masline 160g, Eva Ton in suc propriu 160g, Eva Sardine in ulei vegetal 115g, Eva Sardine in sos tomat 115g, Eva Sardine in ulei vegetal cu lamaie 115g.

premiul 1

 

* 2 cosuri a cate 14 produse Vegeta si Eva (premiile 2 si 3): Diaconu Luminita, oana pauna

Vegeta Naturella 75g, Vegeta Condimente pentru Pui auriu 20g, Vegeta Condimente pentru Cartofi 20g, Vegeta Condimente pentru peste 20g, Vegeta Condimente pentru carne de Porc 20g, Vegeta condiment lichid universal pentru marinare 75g, Vegeta condiment lichid cu bere pentru marinare 75g, Vegeta condiment lichid cu usturoi pentru marinare 75g, Vegeta condiment lichid picant pentru marinare 75g, Vegeta condiment lichid barbeque pentru marinare 75; Eva Ton in suc propriu 160g, Eva Ton in ulei de masline 160g, Eva Sardine in ulei vegetal 115g, Eva Sardine in sos tomat 115g.

premiile 2 si 3

 

 

Cum participi la concurs

Vino pe Sfatulparintilor.ro in perioada 2-15 martie 2017 si raspunde la tema de mai jos, in zona de comentarii a acestui articol.

Care este formula ta de alimentatie usoara si sanatoasa pe durata unei zile de primavara?

 

 

Cand se afiseaza castigatorii

Castigatorii se afiseaza miercuri, joi 16 martie 2017, in acelasi articol care anunta concursul. Vor fi premiate cele mai inspirate si originale 3 raspunsuri.

 

Succes tuturor!

 

 

REGULAMENT CONCURS

  1. Concursul Vegeta si Eva iti aduc primavara in bucate! este valabil in perioada 2-15 martie 2017.
  2. La concurs poate participa oricine cu varsta peste 18 ani care posteaza raspunsul in zona de comentarii a acestui articol. Chiar daca un user va posta mai multe comentarii, se va lua in considerare unul singur.
  3. Nu se acorda contravaloarea premiilor. Se acorda 3 premii oferite de Podravka, respectiv cate un cos cu produse Vegeta si Eva.
  4. Castigatorii vor fi selectati de echipa redactionala si de management a www.sfatulparintilor.ro, in functie de propria sa apreciere cu privire la calitatea si originalitatea raspunsurilor participantilor.
  5. Castigatorii vor fi afisati pe site in data de 16 martie 2017 in cadrul aceluiasi articol care anunta concursul.
  6. Organizatorii concursului Vegeta si Eva iti aduc primavara in bucate! sunt S.C. EVALUARI IMOBILIARE SRL (detinatoarea www.sfatulparintilor.ro) si Podravka.
  7. Castigatorii pot intra in posesia premiului dupa cum urmeaza:

Toti castigatorii sunt  obligati sa contacteze departamentul de marketing la adresa office@sfatulparintilor.ro, pentru a revendica premiul prin: mentionarea premiului, numelui, prenumelui, numarului de telefon si a adresei la care va fi trimis premiul. Numele si prenumele, precum si adresa de mail trebuie sa fie aceleasi cu cele completate pe site, in momentul postarii comentariului. Daca in termen de 7 zile calendaristice de la data afisarii pe site castigatorii nu-si revendica premiul, acesta va fi anulat.

  1. Premiile se vor transmite pe teritoriul Romaniei prin intermediul sponsorului la adresele completate de acestia in mailul de revendicare a premiului, in termen de 30 de zile lucratoare de la data trimiterii datelor pe mail catre sponsor.
  2. Prin inscrierea la acest concurs esti de acord cu prevederile regulamentului promotiei si de asemenea esti de acord sa intri in baza de date a www.sfatulparintilor.rosi sa primesti materiale informative prin e-mail prin newsletter. Siteul www.sfatulparintilor.ro se obliga sa respecte toate drepturile conferite de legea 677/2001 (drept la informare, acces, interventie si opozitie asupra datelor), iar la cererea ta explicita, la adresa de mail office@sfatulparintilor.ro se pot actualiza sau sterge datele tale personale din baza de date.
  3. In cazul in care, in urma trimiterii datelor castigatorilor, se constata ca sunt mai multi useri cu aceeasi adresa (sau useri inregistrati cu acelasi IP la calculator), organizatorul concursului isi rezerva dreptul de a trimite premiul la un singur user, celelalte premii urmand a fi reportate catre alti useri.

 

 

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (69)

  1. Daniela Tabirtoiu spune:

    Primul lucru pe care-l fac atunci cand ma trezesc este sa pun cafeaua la fiert ca sa o pot savura cat timp ma pregatesc sa plec la serviciu. Micul dejun imi ofera energia de dimineata si consta in dulceata/miere pe paine cu ceai, cateodata in oua ochiuri, branza, rosii, carne usoara si o banana sau intr-un iaurtel usor luat pe fuga. Sunt unele dati cand imi mai fac si paine prajita cu unt/margarina. La pranz mancarea gatita e consistenta si satioasa si consta in ciorba/supa si felul doi, in salata de legume: rosii, castraveti, ardei, ceapa sau salata verde. Intre mese iau si un fruct. La cina mancarurile trebuie sa fie usoare, usor de preparat: peste, pui pe gratar asezonat cu legume sau orez. Incercam sa evitam cat de mult cu putinta produsele fast-food, prajiturile cumparate. Prefer sa le fac in casa.
    Dupa o iarna in care alimentatia noastra s-a bazat mai mult pe proteine animale si grasimi, am introdus verdeturile in dieta: salata verde, loboda, spanac, dragavei pentru un plus de vitamine.

  2. Movileanu Codina spune:

    Cafea
    Mic dejun: unt de arahide+sandwich
    Pranz: supa,(ciorba0+mancarica+fruct
    Cina:salata+friptura
    Gustari: fructe, fructe, fructe

  3. alina spune:

    In primul rand dimineata pregatesc micul dejul, pentru toata familia, unii vor lapte cu cereale, altii paine cu unt si gem, sau miere, oua fierte, branza. Pranzul il iau la servici, mananc mancare gatita de cu o seara inainte, apoi pe la 5 portia de fructe, si seara mancare foarte usoara (carne de pui sau peste) sau iaurt. Pentru mancare de pranz folosesc inca legume din congelator, fasole verde, mazare, macris, galbiori ( din productie proprie), deoarece cele proaspete autentice se lasa asteptate.

  4. Lazar Adrian spune:

    Mic dejun: 2 felii de paine integrala sau un pumn de fulgi de cereale integrale
    La pranz o salata mica, o supa sau o ciorbita.La felul doi carne si legume.
    Un desert mic este permis, dar nu mai multe pe zi. Fara apa in timpul mesei. Intre mese las 2 ore pana mananc un fruct, ca sa il poti digera bine.
    Cina: alimente usoare pentru o buna digestie si un somn linistit.

  5. Ardelean Ioana spune:

    primul lucru pe care il fac dimineata pe stomacul gol este sa beau fie un pahar de apa, fie o limonada, dupa care la o jumatate de ora imi iau micul dejun unde fie mananc 2 felii de paine cu branza topita, fie un ou fiert, fie 2 felii de zacusca, in functie de ziua respectiva, apoi intre micul dejun si pranz iau o gustare constând intr un fruct, fie mar, fie o portocale, etc… la pranz mananc mancare gatita fie cartofi taranesti cu pulpa sau piept de pui la cuptor, in loc de garnitura poate fi orez, cartofi natur, etc.. iar la finalul zilei cina unde iau o paine prajita cu o dulceata ca la mama acasa, sau paine prajita cu usturoi…

  6. Ryta spune:

    Odata cu venirea primaerii este momentul optim pentru o modificare a stilului de viata, renuntarea la dietele hipercalorice, bogate in grasimi si proteine si la sedentarism si adoptarea unei alimentatii sanatoase si a unui program de exercitii fizice efectuate cu regularitate.
    Cel mai important lucru este sa nu se renunte la niciuna dintre mese, sa existe un anumit orar, cu trei mese principale si mici gustari la interval de 2 – 3 ore.
    Asadar incerc si reusesc sa consum cat mai multe produse lactate, oua, carne slaba de pui, curcan, peste, fasole, mazare, soia, ciuperci si sa limitez pe cat posibil mancarurile grase:slanina, unt, smantana, branza grasa, carne miel / porc.
    O alimentatie sanatoasa inseamna si un aport adecvat de minerale si vitamine, primavara fiind perioada ideala in care putem beneficia din plin de o diversitate de fructe si legume. Pe langa vitamine si minerale acestea contin si cantitati importante de fibre, cu rol esential in buna functionare a tractului digestiv. Rosiile, castravetii, salata, ridichile, ceapa, usturoiul verde, spanacul, urzicile, sparanghelul, precum si capsunile, ciresele, zmeura, coacazele. Cu cat sunt mai colorate si mai variate, cu atat mai bine. Pentru o stare de sanatate optima organismul are nevoie de hidratare, de aceea trebuie consumati minim doi litri de lichide pe zi (apa, ceaiuri, supe), evitand bauturile carbogazoase, lichidele indulcite, precum si alcoolul si cafeaua in exces.
    Se recomanda, de asemenea, limitarea aportului de sare, prin evitarea mezelurilor, preparatelor de tip fast-food si a conservelor.

    Alimentatie usoara si sanatoasa pe durata unei zole de primavara ptr mine consta in:

    Micul dejun – iaurt cu cereale si o cafea
    Intre mese : un fruct , nuci uscate
    Pranz – o ciorbita de legume si peste la cuptor cu lamaie
    Cina : salata de legume (rosii, ridichi, castraveti, salata) .

  7. Loredana D spune:

    Dimineata :
    1 cana cu ceai de fructe , 2 felii paine prajite cu crema de branza , rosii si sunca de praga
    Pranz:
    1 bol supa crema de linte rosie
    Gustare :
    1mar sau 1 banana
    Cina:
    o salata verde cu ton , porumb, rosii cerry, zeama de lamaie si seminte decojite de dovleac sau floarea soarelui

  8. Matei(Balasa) Gabriela spune:

    Cand primavara incepe,
    Am o dieta de nota zece!
    Dimineta fresh-ul de mere,sfecla rosie si morcov,
    imi da putere,
    Branzica proaspata si salata imi da energie pentru ziua toata!
    La pranz,supita de gaina,
    Cu galuste ca papadia din gradina,
    Si o salata cu piept de pui pe gratar,
    Si nu te mai gandesti la…cantar!!!
    La cina merg pe trufandale,
    Ciulama de urzici cu un ou moale!
    Ce ziceti de o astfel de dieta?
    Nu-i asa ca e perfecta,
    Pentru o zi de primavara
    Ca sa te simti mai usoara?

  9. Veronica Taran spune:

    Imi incep ziua cu placerea mea vinovata CAFEAUA, din fericire neindulcita. Apoi, la birou , o ceasca de kefir cu tarate de ovaz sau hrisca (inmuiata cu o seara inainte in apa fierbinte). Abia astept explozia primaverii cu urzici ( pe care le consum atat piure cat si ceai), leurda ( salata acrita cu lamaie), ridichiile rosii si dolofane cu branza, salata verde cu gust fraged si dulceag , care nu se compara cu salata sticloasa pe care o mancam iarna din market-uri, salata verde combinata cu ton, spanacul combinat cu ou. As continua cu atatea variante de meniuri de primavara, dar mi-e teama ca vi s-ar face pofta, iar primavara bogata se mai lasa asteptata.
    VA DORESC O PRIMAVARA MINUNATA!

  10. Popa Roxana E spune:

    Din formula mea de.alimentatie usoara si plina de.nutrienti fac parte urmatoarele alimente: iaurt cu ovaz, salate, prefer salata cu ton si din cand in cand salata cu somon; supele creme de legume (in special de dovleac _pastrat la congelator.din toamna trecuta); supa crema de radacinoase; supa crema de ciuperci si pieptul de pui la gratar cu salata verde.

  11. Pop Raluca spune:

    Odata cu venirea primaverii organismul este mai slabit, iar majoritatea dintre noi avem stari de oboseala, epuizare, insotite de slabiciune fizica si incapacitate de concentrare.
    Aceste stari apar din cauza lipsei vitaminelor si a mineralelor din corp. Verdeturile de primavara ne aduc un aport bogat de vitamine si minerale care ne refac organismul slabit, elimina starea de oboseala, anemia. Cele pe care le consum sunt : spanacul, salata verde, ceapa verde si ridichiile de luna.
    La micul dejun in mod frecvent consum paine integrala cu seminte prajita sau nu, cu unt, dulceata, oua, branzeturi, cu salate diversificate de ceapa verde, ridichi de luna, castraveti, rosii, amestecate cu ulei de masline.
    Intre mese o gustare sanatoasa precum iaurtul natur, banane, mere, sau alte fructe.
    Masa de amiaza este a doua ca importanta dupa micul dejun aducand un aport de energie.
    Ciorbe/supe de spanac sau spanacul scazut foarte bogat in acid folic.
    Orezul cu legume, peste, piept de pui.
    Cina o masa usoara şi luata pana la max 20,00.
    Cereale cu lapte, branzeturi slabe, legume fierte cu carne slaba. Nu prajeli.

  12. FARAGAU ELENA spune:

    Dupa o iarna in care am consumat mai gras si poate mai mult tinand cont ca au fost si sarbatorile, organismul nostru are nevoie de o detoxificare , consumand multe legume si fructe mai ales de sezon.
    Micul dejun este cea mai importanta masa, tinand cont de acest lucru, eu in fiecare zi incep ziua cu un suc din morcovi, sfecla rosie si diverse fructe, acest suc este foarte bogat in vitamine si minerale , care ne dau energie toata ziua si tine raceala la distanta.
    Paine integrala/ paine graham cu unt, sau gem facut de casa, oua fierte, branzeturi, cu ridichi rosii , ceapa verde.
    Intre mese, o gustare satioasa si sanatoasa precum banana, iaurtul , marul, .
    Pentru pranz , primavara consider ca sunt fr indicate , fiind bogate in acid folic , calciu si fier, fie gatite sau crude ca ciorba, supa, salate, ca felul doi, spanacul scazut cu ochiuri foarte benefic organismul.
    Cina trebuie sa fie o masa usor de digerat, fara prajeli, mezeluri. Un orez la cuptor cu legume, cu un peste la gratar, iaurt cu cereale simple, fulgi de porumb.

  13. FARAGAU IOSIF spune:

    Primavara trebuie sa consumam fructe si legume mai multe tinand cont ca a trecut un sezon rece, am pierdut multe vitamine , minerale, corpul este slabit, ne simtim epuizati, extenuati.
    Este timpul pentru o detoxifiere.
    Dimineata la micul dejun un pahar cu apa calda in care am adaugat o lingurita de miere si suc de lamaie.
    Branzeturi fel de fel, oua fie fierte, ca omleta, ochiuri, cu salate de ceapa verde, castraveti, rosii, ridichi de luna , ne dau energie pe toata ziua.
    Ceaiuri verde, menta.
    Gustare la 10, salate de fructe, iaurturi natur,

    Pentru pranz : ciorbe de legume, ciorba de spanac, spanac scazut, orez cu legume, piept de pui, cu salata verde, snitele din piept de pui, cartofi natur, la cuptor , piure, cu diverse carnuri, peste, piept de pui, cu salata verde, sau salata de castraveti cu ceapa verde, placinta cu spanac, placinta cu leurda si ceapa verde,

    Seara cereale cu lapte sau un iaurt.

  14. APOSTOL VIORICA spune:

    Alimentatia usoara si sanatoasa pe durata unei zile de primavara incepe cu: ciuperci fripte la gratar,paine prajita cu miere ,apoi cafea(fara ea nu se poate)! La pranz mancare de stevie sau urzici,cu un ou ochi,iar la masa de seara piept de pui la gratar,alaturi de legume fierte la abur:morcov,brocoli,cartof sau o salata asortata de primavara:salata verde,castraveti,ridichi! Intre mese :mere romanesti,ceaiuri de fructe,,suc facut in casa de fructe si legume!

  15. Sipoteanu Andreea spune:

    Mic dejun (ora 7.30-8.00) Paine integrala, cereale integrale sau grau incoltit, si suc de fructe si legume sau lapte de soia. In martie si aprilie folosesc: merele, citricele, varza, telina si morcovul, iar in mai, capsunile si ciresele, iar ca legume, rosiile. Gustare 1 (ora 10.30-11.00) 1 Pumn de fructe uscate: prune, caise, smochine sau curmale. Pranz (ora 13.30-14.00) O portie de supa (ciorba, bors facut in casa) de loboda, stevie sau urzici in martie si aprilie, si in mai de rosii. O portie de cartofi fierti sau la cuptor (sau orez, naut, linte, fasole sau mazare) cu salata de morcov, telina, urizici, andive, papadie,spanac, varza in martie si aprilie, si de castraveti, ridichi, rosii, salata verde in mai. Gustare 2 (ora 16.30-17.00) 1 pumn de seminte (nuci, migdale, miez de seminte de floarea soarelui sau dovleac, alune, caju). Cina (max ora 19.30) O portie mare de salata sau o portie de ciorba (cu aceleasi caracterisitici ca cele de la pranz).

  16. Claudiu spune:

    Pe parcursul unei zile de primavara, anotimpul cand natura se trezeste la viata, la micul dejun optez pentru cereale integrale cu iaurt sau unt cu paine neagra, lactate degresate. Perioada intre micul dejun si pranz este marcata prin consumarea unui fruct (mar sau banana). La pranz un meniu alcatuit dintr-o supa/ciorba si ca felul doi ciuperci sau orez insotite de carne slaba de pui, este binevenit. Chiar daca somnul de dupa-amiaza este benefic, el nu face echipa buna cu activitatea de la serviciu, asa ca cer ajutorul catorva seminte, alune, nuci care sa-mi ofere energia necesara. La cina sunt tovaras de drum cu o portie de peste alaturi de o salata bazata in special pe legume cu foi verzi intrucat este sezonul propice consumului (salata verde, spanac). Pe tot parcursul zilei alimentatia mai include consumul corespunzator de apa si cateva guri de…….aer proaspat.

  17. IORDACHE SERGIU LIVIU spune:

    Dimineata : – mic dejun compus din : 2 felii de paine prajita , 2 oua fierte moi ( 4 minute ), o bucatica de branza si un pahar cu iaurt
    Pranz : Ciorba primul fel , felul doi carne cu legume si mirodenii la punga in cuptor , desert – 1 fruct ( mar , kiwi , portocala …
    Cina : la ora 18 , un pahar de iaurt , 2 felii de paine prajita unse cu unt si branza .

  18. lucia clepce spune:

    Dimineata mananc cereale cu iaurt, am 2 gustari pe zi formate din nuci si fructe, la amiaza ciorba pregatita acasa si seara carnita sau peste cu legume

  19. dan baicusi spune:

    Mananc mancare preparata acasa, evit fast-foodul, ma axez pe carne slaba, legume la abur, fructe, paine integrala. Incerc s afac sport cat mai mult

  20. Lucia Daniela spune:

    Mananc sanatos, cred eu: evit dulciurile, ma rasfat odata la cateva saptamani cu cate un desert, in rest multe fructe(dimineata), la 11 iaurt cu cereale apoi la 1 o masa de pranz formata din paste integrale cu sos de rosii sau salata de ton sau peste la aburi sau piept de pui cu legume..seara mananc branzica cu rosii sau alt gen d elegume cu o proteina

  21. Eremia Constantin spune:

    Alimentatia de primavara ancepe cu detoxifierea organismului si trecerea de la alimentatie grea,bogata an fibre si multe calori la ce-a usoara formata din cruditati si multe legume si fructe de sezon.O cura cu urzici si salate prospete care te face sa ai un tonus mai bun si tot o data mai dai jos din greutatea acumulata an sezonul rece. Ami ancep dimineata cu un pahar de apa proaspata de izvor,un ou posat cu o felie de cascaval,maslin,rosie si o cana de ceai de urzici.La amiaza o supa de pui cu taitei de casa,o salata de ridichi,peste fript la gratar si multe fructe.La cina o bucatica de friptura cu salata de leurda si un pahar de lapte degresat.

  22. parasca spune:

    urzici, urzici, urzici

  23. Voinea Cristina spune:

    Eu folosesc alimente din gradina, adica totul este bio, si ma straduiesc sa il determin pe nepotel, sa manance toate legumele si fructele existente, pentru a creste mare si sanatos. Sunt foarte indignata caci in prezent exista atatia factori daunatori, si trebuie sa luptam cu acest lucru, sa evitam cat mai mult. Cand ii pasez carnita, nu o cumpar din comert, ci o consum pe cea care provine dintr-o curte de tara. Consum cat se poate de mult legumele din gradina, caci celelalte sa recunoastem, nu au niciun gust. Asa ca prin diverse jocuri, nepotelul meu mananca sanatos. Fiind momentan micut, ii aleg alimentatia corecta, iar cand va creste o sa ii explic sa aibe in continuare multa grija la ceea ce mananca, sa evite fast-foodurile, dulciuri mai putine, sa isi prepare sucuri din fructe proaspete, si sa citeasca cu atentie etichetele produselor din comert

  24. Miron Ioana spune:

    Dimineata îmi beau cafeaua, apoi îmi fac pâine prăjită cu brânza sau salam si un iaurt cu fructe sau cereale. La prânz mănânc ciorba de verdețuri sau alt fel de borș, iar seara ori o salata cu un ochi, ori salata de ton, ori mănânc doar un fruct.

  25. Dan Ababei spune:

    Mic dejun-ceai verde cu lămâie,un ou fiert,o felie de șuncă,o bucată de cașcaval.
    Ora 10-o banană.
    Prânz-o ciorbă de legume,3 mici sau un grătar de pui,salată de roșii cu castraveți.
    Ora 17 -Un iaurt.
    Cină-2 mere și o pungă cu pufuleți.
    Cafea neagră cât simți că ai nevoie.
    Pâine neagră sau integrală.
    O prăjitură sau ciocolată la câteva zile n-a omorât pe nimeni.
    Fără alcool sau băuturi carbogazoase.

  26. oana pauna spune:

    Primvara inseamna explozie de culori, emotie, inceperea unei noi vieti atat in natura, cat si in sufletele noastre. Florile ne parfumeaza ziua, soarele ne mangaie obrazul, ziua e mai lunga pentru ca noi sa avem timp sa facem tot ce ne propunem. Traim vieti ocupate, mereu pe fuga, mereu stresati si obositi. Stim ca nu e bine, dar nu ne putem opri. Un pas inapoi inseamna regres. Incercam sa facem cele mai bune alegeri in fiecare coltisor al vietii noastre. Din pacate alimentatia si un stil de viata sanatos vin pe ultimul loc. Nu este vorba ca nu stim ce e bine pentru sanatatea noastra fizica si mentala, dar alte lucruri au prioritate.
    Ne ingrijim de suflet, ne oferim momente de relaxare si de placere, dar de trup nu prea. Nu conteaza cat ne aranjam, ci ce mancam.
    Primavara asta am inceput sa imi schimb alimentatia. Am redus zaharul si cafeaua, dar si carnea de porc pe care oricum ficatul meu o digera greu. Dimineata beau o cafea neindulcita si mananc o salata de rosii, castravete, ridichi, branza dulce si salata verde. La munca mananc biscuiti fara zahar si indulcitori sau E-uri, portocale, sandwishuri cu icre si paine cu masline. Seara mananc iaurt, o salata si beau multa apa plata. Stiu ca mai am mult pana voi da jos cateva kilograme care ma jeneaza, dar nimic ce e benefic nu e simplu, usor, facil si rapid de realizat.
    O primvara frumoasa si plina de realizari tuturor!

  27. rafay daniela spune:

    Micul dejun format din fulgi de ovaz cu iaurt si fructe de padure, la ora 11 un mar sau alt fruct,la ora 14 un pastrav la gratar cu legume si o salata multicolora de frunze spanac,rosii cherry,frunze rucola,seminte de floarea soarelui,muguri de pin,ulei masline,zeama lamaie.La ora 17 o banana sau un smoothie,Cina un gratar din carne curcan cu sparanghel cu susan la cuptor ,cu salata sfecla rosie

  28. BOSNEAG FLORI spune:

    Pentru o alimentatie usoara si sanatoasa folosesc gustari cu fructe si legume.

  29. Grigore Valentin spune:

    Mic dejun: unt cu miere , ceai si un mar
    Pranz: supa dupa care o banana
    Cina:salata de cruditati

  30. Intr-o zi de primavara, Formula mea ideala Ca sa ma alimentez, Nici un pic sa nu racesc Incep dis de dimineata, Cu o masa sanatoasa Oua, lapte, cereale, Doar produse naturale Fructele, chiar nu’mi lipsesc, Grepfrut, cel mai des servesc Paine prajita, mereu, O pun in meniul meu Asta mie micul dejun, Eu zic, ca e tare bun! La pranz in acelas ritm, Sanatos, nu diferit Cu piept de pui la gratar, Este cel mai ideal, Pentru mine c’o salata, E ce mi-am dorit vreodata Cu o paine integrala, Si ca fruct, prefer banana Cina, cum altfel firesc, Pap un peste cu orez La desert, de mai servesc, C’o budinca ma’ndulcesc Cam asa m’alimentez, Primavara, o primesc Cu’n meniu echilibrat, Sanatos, vi-l recomand! 😉

  31. Anisoara Erlich spune:

    O zi cu un meniu sanatos incepe pentru mine cu o cafea, apoi cu o omleta. Pranzul e cu o salata alaturi de o friptura de pui, iar seara cu un peste facutr la cuptor alaturi de multe legume. Intre toate acestea, bineinteles fructe de sezon.

  32. Paul Tomosoiu spune:

    un pahar de apa calduta pe stomacul gol, multe salate si peste proaspat, toate-s gustarea ideala pentru un corp sanatos si energic!

  33. ARABOLU RALUCA spune:

    Consum multe fructe si legume, ma hidratez corespunzator, multe salate si gratar.

  34. Tanase Lacramioara spune:

    Nu am o formula ideala de primavara.Dar eu sufar de astenie in fiecare primavara si prefer sa o iau inaintea ei,atunci ma pregatesc din ianuarie .Atunci apare spanacul si salata proaspata pe care le consum in fiecare zi.Suc facut din sfecla rosie ,mar si telina .Evit grasimile ,bauturile acidulate si fac mai multa miscare.

  35. Rodica Granpier spune:

    In fiecare primavara tin un program de detoxifiere,care ma face intotdeauna sa ma simt mai bine.Dimineata,in general mananc cereale cu lapte sau iaurt,ori paine prajita cu avocado si beau zilnic smothie de mere cu morcovi sau suc de sfecla.Gustarea de la ora 10 este formata de obicei dintr-un fruct proaspat sau fructe uscate,smochine,nuci,curmale.La pranz un pui la gratar cu salata de legume sau cartofi fierti condimentati putin alaturi de masline,rosiii si branza.La ora 17 mai beau un fresh de portocale,sfecla,castraveti cu patrunjel,mar cu ghimbir sau din ce fructe am in camara.Seara prefer o salata usoara de ton cu naut, masline ,,rucola sau broccoli fiert ,spanac fiert cu iaurt. Nu uit sa beau minim 2 litri de apa zilnic si consum si ceai verde care ma energizeaza si sa fac cat de multa miscare,o plimbare pe jos sau mersul cu bicicleta ma fac mereu sa ma simt mai bine.

  36. dani dragomir spune:

    Mananc cat mai sanatos, multe fructe si legume si merg pe jos minim o ora pe zi.

  37. Ivan Janeta spune:

    Formula mea de alimentatie usoara si sanatoasa pe durata unei zile de primavara ,dimineata un pahar de apa pe stomacul gol apoi o cafea si micul dejun care este format din mic dejun: sandvis cu muschi haiducesc si iaurt grecesc ,1 felie de paine,Branza tartinabila Delaco,2 felii de muschi haiducesc Campofrio,Rosii cherry,Iaurt grecesc Olympus 2% grasime sau sandvis cu halloumi pe grill si oua de prepelita,2 felii de paine integrala,Branza Halloumi pe grill,4 oua de prepelita,rosii cherry. si multe salate de sezon pana ies cele din gradina mea.

  38. Serban Greti spune:

    urzici, leurda, ceapa verde, ridichi, salata verde, si multa miscare

  39. Sidy spune:

    O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea diferitelor alimente ,apartinand grupurilor alimentare de baza : legume si fructe, lactate, cereale,carne,oua,grasimi alimentare si apa.Multa apa…
    Astfel, o zi ar trebui sa arate cam asa :
    – dimineata un pahar cu suc de fructe
    – micul dejun: o felie de pâine prajita cu brânză dietetică, un ananas și un kiwi.
    – prânz: supă de spanac și cartofi si o salata de legume
    – gustare: un iaurt
    – cina : piept de pui la gratar cu legume sotate
    Pe parcursul unei zile 2-3 l apa.

  40. Alimentatia sanatoasa consta in multe fructe si legumele consumate impreuna cu peste,carne, lactate si oua,nu uitam de consumul de multa apa si sucuri naturale.

  41. Claudia Lungu spune:

    Primavara este sezonul urzicilor si al spanacul ,pe care le consum cu mare placere.

  42. Prima masă a zilei e foarte importantă, pentru că ea ne furnizează energia necesară unei zile de muncă. Un mic dejun sănătos conține:
    * fructe și legume;
    * cereale;
    * lactate – lapte, iaurt, brânză;
    * oua fierte, unt de arahide, carne ușoară sau pește – toate bogate în proteine.Un prânz sănătos înseamnă, de fapt, porția de vitalitate necesară întregii zile.,un prânz sănătos conține -salată (de legume sau fructe);carne macră – de porc, vită, pui.Cina nu trebuie să fie grea, mâncărurile ușor de preparat fiind de preferat în locul celor sofisticate,Pui cu orez,legume proaspete;pește

  43. TRICA Maria Angelica (fb:Oana Maria) spune:

    Dimineata beau apa cu lamaie,dupa care iau micul dejun,cereale cu lapte.Pranz:supa crema de legume cu paine prajita,o salata cu piept de pui.Cina:legume la tigaie cu carne,iaurt sau chefir.

  44. TRICA ILIE spune:

    Cand vine primavara eu folosesc legume si fructe.Consum multe urzici,loboda,spanac.Mesele mele sunt usoare si fara carne,pentru a ne detoxifia de rezidurile de peste iarna.

  45. Diaconu Luminita spune:

    Dupa o iarna mai capricioasa ….ca mine,incerc sa imi refac echilibrul si energia vitala,cum altfel dacat cu o alimentatie sanatoasa?!Cateva kg in plus, un tonus scazut si cam ”fara chef”cu asta ma laud acum…de aceea orice inceput e binevenit….si ma bucur ca impartasesc cu voi acest lucru.
    Iata ce obiceiuri sanatoase mi-am propus sa adopt :
    -sa respect cele 3 mese pe zi ,iar acestea sa contina peste,salate,fructe si lactate slabe.
    -Semintele si cerealele (nuci,alune de padure,caju,seminte de floarea soarelui,seminte de in ) le voi consuma in stare cruda si dupa caz amestecate in iaurt degresat.
    -Voi inlocui zaharul alb cu miere sau zaharina.
    -Voi consuma ulei de masline la orice preparat.
    -Pestele va fi cea mai buna alegere cand vine vorba de…. carne.
    -Sucurile naturale vor inlocui cu succes sucurile acidulate.
    -Voi merge pe jos mai mult.
    -Si foarte important voi consuma apa mai mult,ma voi hidrata corect.
    -Voi incerca sa fiu mai optimista….

    Un exemplu de alimentatie pentru o zi:

    Micul dejun: un castron de musli/ fulgi de cereale integrale
    Pranz: supa de pui cu o felie de paine din faina integrala / sau somon la gratar cu legume
    Cina: cartof dulce copt (la cupor) cu masline, branza feta si salata verde
    Gustari: un mar, un pumn de nuci sau seminte

    Sa va spun un secret….sunt foarte motivata sa mananc sanatos…..si sa pierd in greutate..pentru ca am primit cateva piese vestimentare ce abia asteapta sa fie purtate!!!

    Va doresc tuturor o primavara frumoasa ,plina de bucurie si sanatate!La multi ani!

  46. Lavinia Lukacs spune:

    La debutul primaverii este foarte important sa ne schimbam alimentatia cu produse de sezon si cat mai usoare pentru a scapa de toxinele acumulate de-a lungul iernii cand am am mancat mancaruri mai grele.
    Astfel, ieri, de exeplu, 6 martie,o zi de primavara mi-am inceput ziua hidratandu-ma cu un pahar mare de 400 de ml de apa la temperatura camerei. Dupa aproximativ jumatate de ora am luat un mic dejun compus dintr-un iaurt de 2,5 % grasime cu o lingura de miere. Foarte important este sa luam vitamine si suplimente alimentare de calitate pentru a ajuta organismul sa faca fata atat schimbarilor prin care trece natura cat si asteniei de primavara.Astfel am luat supliment de calciu cu vitamina D efervescent, magneziu si extract de mladite de zmeur pentru a stimula imunitatea organismului. La aproximativ 3 ore am mancat fructe prospete mar si kiwi.
    La pranz o supa de pui cu mult patrunjel tocat, o infuzie adevarata cu vitamina C, alaturi de paste integrale cu busuioc si rosii constituie masa ideala de dupa amiaza.
    Dupa doua ore o gustare formata din un pumn mare de nuci, bogate in Omega 3 si 6 a avut efect de bum de energie.
    Masa de seara, recomandabila a fi luata cu 3 ore inainte de culcare trebuie sa fie una usoara, asa ca o bucata de pulpa de pui alaturi de castraveti murati a fost foarte binevenita. De-a lungul zilei este necesara pentru o hidratare optima consumul a aproximativ 2 litri de apa.

  47. Florin spune:

    Primavara a sosit
    Si e cerul insorit !
    De aceea eu as vrea
    Sa adapt si dieta.

    Dimineata pe racoare
    Manc un musli si-o lichoare.
    De-i cafea sau chiar un ceai
    Depinde.. Nu-i nici un bai !

    Pan’ la pranz ma ia cu foame,
    Deci se cade o gustare.
    O banana as prefera,
    Dar si-un mar n-as refuza.

    Pe la pranz un bors as vrea
    Cu ceapa verde sadea.
    Dar asta e tare greu…
    Numai in weekend manc mereu

    La servici tre’ sa zic pas,
    Dar ca sa ies din impas
    Iau din nou o gustarica
    In functie de ce imi pica…

    La cina e sarbatoare
    De-i gratar, mici ori sarmale.
    Stiu.. nu e usor deloc !
    Dar pot sa fac loc si de-un porc.

    Pan’ la somn nu-i graba mare
    Deci merge si-un smoothie tare
    Sau salata usurica
    Daca cina fu mai mica.

    Tot ce-am zis aici, pe loc,
    Nu e fara echivoc.
    Primavara e bogata
    Si dieta variata !

  48. Chisnenco Oana Mihaela spune:

    Spanac,urzici,legume,fructe proaspete

  49. Panaite Vasilica spune:

    Formula privind o zi de aimentatie usoara si sanatoasa pentru o zi de primavara consta in consumul bazat pe legume si fructe, lactate, produse din soia si putina carne de pui si apa plata.
    Alimentatia unei zilei pentru mine arata astfel:
    – dimineata – un pahar de apa putin incalzita cu sucul de la o lamaie;
    – micul dejun – o banana/kiwi cu un iaurt si o cafea fara zahar;
    – prânz – orez cu spanac si soia cu salata din varza rosie;
    – gustarea – un iaurt
    – cina – piept de pui la grill cu o rosie.
    Intr-o zi beau 2 l de apa plata

  50. TRICA VIORICA spune:

    Primavara eu incep o cura de detoxifiere,pentru a scapa de rezidurile acumulate pe timpul iernii.Mananc multe legume si fructe.Principalele sunt urzicile pe care le gatesc sau beau numai apa de la ele.Consum leurda,spanac,papadie.Dimineata la micul dejun folosesc cerealele cu lapte.La pranz consum o supa crema de legume si carne la gratar,iar la cina un gratar cu legume si un chefir.

  51. Florina Matei spune:

    De cand asteptam primavara! A fost o iarna tare lunga!
    Profitam acum de primavara si cu drag astept salata verde, ridichile si ceapa verde, crescute de romanii nostrii in solare! Asa ca pentru o zi de primavara optez pentru carne – fie pui, fie peste, imi place pieptul de pui si somonul, tonul, langa acestea o salata maaaaaare cu toate legumele de sezon: salata, ceapa, ridichi si poate si putin avocado pentru ca ma topesc eu dupa el, cu putin ulei de masline, putina lamaie stoarsa si putin marar presarat deasupra! Un deliciu, va garantez!
    Pana ies insa legumele noastre din solare, mai ilocuiesc cu salata de varza murata, varza pusa de mama mea la butoi, care are un gust incredibil!

    O primavara cu soare si multa bucurie!

  52. Harabagiu Elena spune:

    Dimineata mananc o omleta cu legume proaspete.
    La pranz peste cu piure de spanac
    Seara: o salata cu ton

  53. Săraru Claudia spune:

    Mic dejun: iaurt cu cereale si fructe. Gustare: fructe, migdale sau nuci Prânz: ciorbită sau supă gătită in casă. Cina: cărniță la grătar cu salată

  54. maria ene spune:

    Primavara Raiul verdeturilor care ma ajuta la curatarea organismului de toxine, stevie, salata verde, ceapa verde, loboda, urzici sau usturoi verde sunt prezente cateva saptamani pe masa noastra.
    Micul dejun – o salata de verdeturi cu ulei de masline suc de lamaie, branza, un ou si o felie de paine integrala.
    Pranz -ciorba de loboda, stevie sau spanac, dreasa cu iaurt si o felie de paine integrala.
    Cina o mancarica de urzici , salata de verdeturi cu linte , feliute de avocado si seminte.

  55. Rosu Oana Nicoleta spune:

    Am asteptat venirea primaverii, razele calde ale soarelui, trilul pasarilor, parfumul usor de flori. Primavara face minuni in trupul si sufletul nostru. In fiecare primavara abordez pentru intreaga familie o dieta specifica sezonului. Pentru mine inseamna un plus de energie, de sanatate si frumusete, o detoxifiere a organismului, o completare cu vitamine si minerale. Inseamna alimente usor de digerat, consumate de regula crude. Spanacul, salata verde, ridichile, leurda sau ceapa verde dau savoare si culoare salatelor mele. Pentru satietate, adaug bucatele de piept de pui la gratar sau de ton. In fiecare zi salata mea e alta, oricand renunt la unele ingrediente si adaug altele noi. Branza feta, oul fiert, castravetii, morcovul dat pe razatoare, mazarea, maslinele pot intra oricand in lista mea. Pentru dressing folosesc ulei de masline, cateva lingurite de suc de lamaie, sare si piper. Nu uit de hidratare, acei 2 litri de apa pe zi, nu sunt recomandati intamplator.

  56. DONE IOLANDA spune:

    O zi de primavara incepe cu mic dejun cu cereale si lapte si apoi salate diferite, usoare, cu
    friptura de pui sau vita la gratar, apoi un iaurt light.

  57. Pana Nicolae spune:

    Incerc sa mananc sanatos in primul rand.Nu sar niciodata peste micul dejun.
    La micul dejun consum proteine sa am energie
    La pranz supa,si pui la gratar cu legume
    La cina mananc o salata usoara

  58. Apostoiu Gurau Mihaela Florentina spune:

    Primvara ma bucur de soare si verdeata dupa o iarna lunga si geroasa. Pentru mine a inceput sezonul mancarurilor proaspete, colorate si pline de vitamine.Pentru a ma mentine in forma trebuie sa refac echilibrul organismului, dar in acelasi timp, sa scap de cateva kilograme in plus pe care le-am acumulat in perioada sarbatorilor de iarna deci, nu mai stau pe ganduri si profit de toate alimentele de sezon si gatesc cat mai mult.
    Dimineata o incep cu un sandvis preparat din 2 felii de toast, 1 felie branza, 1 felie de sunca (de pui sau curcan), 2 frunze salata verde, cateva felii de rosii sau castraveti + 1 pahar de suc proaspat fructe si legume (portocale, grapefruit, mere si morcovi)
    Gustarea dintre mese- Iaurt cu 1 linguriţă de miere şi 2 linguri cu prune uscate, mărunţite
    Pranz- Supa de spanac cu praz si Pui dulce acrisor cu legume
    Gustarea dintre mese -1 ciorchină de struguri
    Cina- Cu atat de multe legume si verdeturi proaspete la piata, e pacat sa nu-mi inchei ziua cu o salata satioasa, plina de vitamine.

  59. Doina Ana Butman spune:

    Orice schimbare de sezon este o provocare, iar, produsele alimentare, dacă, sunt bine alese, în acord cu anotimpul, constituie adevărate medicamente. Ele îţi pot îmbunătăţi starea de spirit, puterea de concentrare, energia, pielea şi metabolismul.
    Este păcat, să nu profităm de atâta verde crud, prezent în pieţe – se află, pe tarabe, cantităţi mari de salată, ceapă verde, spanac, urzici, leurdă, ştevie, usturoi, frunze de păpădie, mărar şi pătrunjel – şi să nu facem o cură de detoxifiere naturală!
    Prin urmare, nu ne rămâne, decât, să ne umplem farfuria cu aceste alimente ideale sau să le combinăm.
    Medicii recomandă să includem, în alimentaţia, zilnică, cel puţin una dintre plantele, specifice acestui anotimp, pentru a preveni apariţia asteniei, a anemiei şi a depresiei.
    Mai mult, verdeţurile de primăvară fortifică organismul, ajută la eliminarea toxinelor, acumulate în perioada iernii, şi reduc nivelul colesterolului.
    Urzicile se pot folosi sub forma de ceai, tinctură, suc, sau în mâncăruri.
    Consumată, seara, salata verde ajuta la eliminarea stresului şi îmbunătaţeşte somnul.
    Păpădia stimulează detoxifierea ficatului. Conţine substanţe, care, îi dau un gust, uşor amărui, şi este foarte bogată în fibre vegetale. Poate fi consumată, în salate, alături de salată verde, leurdă, urzici, ceapă verde, ridichi.
    Primăvară, fără spanac, nu se poate. Spanacul este o bună sursă de fier, mai ales, pentru vegetarieni, şi, în special, dacă, se consumă, crud, în salate. Spanacul are capacitatea de a creşte metabolismul mitocondriilor, adică, motoarele din fiecare celulă. O porţie de spanac, proaspăt, are o acţiune similară cu cea a unei ceşti de cafea: te pune in miscare!
    Spanacul este bogat în fier, acid folic şi calciu. In plus, persoanele, care, mănâncă, regulat, spanac, prezintă un risc scăzut de cataractă, alimentul conţinând şi luteină, o substanţă, ce protejează proteinele cristalinului.
    Ridichea este un alt aliment „vedetă” al acestui sezon, cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, astfel, reprezentând aliatul împotriva cancerului. Specialiştii o recomandă, în curele de slăbire, deoarece, are un conţinut caloric, scăzut, iar, procentul, ridicat, de apă este încă un atu, de luat în calcul, de persoanele, aflate la regim.
    Cura cu ceapă verde previne bolile cardiovasculare, reduce riscul de cancer ovarian şi de sân, are efect diuretic şi depurativ, fiind considerată un antialergic natural, foarte valoros. Ea se recomandă, atât suferinzilor de diabet, drept unul din cele mai puternice şi mai la îndemână hipoglicemiante, cat şi suferinzilor de boli renale cronice, dimineaţa şi seara.
    Leurda acţionează, ca un adevărat „detergent intern”, având capacitatea de curăţire a sângelui, a ficatului, a stomacului şi a intestinelor (mult mai activă decât usturoiul). Pentru a beneficia de toate calităţile plantei, se recomandă, ca, primăvara, să se facă o cură, de patru săptămâni, cu frunze proaspete.
    Se impune, să nu omitem nici aportul deosebit al peştelui – somon, păstravi, sardele sau sardine – respectiv, toţi peştii cu carne grasă, conţinând acid eicosapentaenoic (EPA), un tip de Omega-3, care, blochează eliberarea de enzime, ce, distrug stratul de colagen, aflat sub piele. Omega-3 este esenţială pentru sistemul cardiovascular şi un “leac”, garantat, împotriva puseelor de acnee, tipice primăverii
    In sfârşit, căpşunele – un desert delicios! – debordează de antioxidanţi, care, ajută la repararea prejudiciilor, aduse, de iarnă, pielii. In plus, conţin multă vitamina C (o ceaşcă înseamnă 75 miligrame din cele 500 necesare, zilnic).

  60. Lazari Rodica spune:

    Bună ziua,de ce nu permiteți să participe și cei de pe teritoriul Republicii Moldovei totuși suntem frați,ar fi plăcut. O zi bună. 🙂

  61. Sasarman Amalia spune:

    Un intelept spunea ca pentru a ne pastra sanatatea fizica si mentala ar trebui sa mancam la micul-dejun ca un rege, la pranz ca un print, iar la cina precum un cersetor.
    Si pentru ca venirea primaverii ne umple farfuriile cu culori si vitamine , incerc sa realizez un meniu variat si consistent pentru intrega familie. Astfel, ziua incepe cu un mic-dejun „regal”, care consta intr-un sendvis cald realizat cu doua felii de paine cu semnite, unt si piept de pui fiert cu mirodenii, langa care adaug o cana cu lapte. Gustarea ( pe care fiecare o serveste la servici ori la scoala) consta intr-un mar si „o mana” de musli sau seminte de tot felul . La pranz pregatesc o ciorba de salata verde/ urzici / zarzavat /spanac si pui/peste cu legume innabusite. Si pentru ca micuta mea are nevoie de energie pentru a invata , la gustarea de dupa masa ii pregatesc intotdeauna un fresh de portocale , alaturi de cateva bucatele de branza de capra. Deoarece cina trebuie sa ne permita sa dormim usor si sa visam frumos, salatele sunt cele care ne inveselesc masa: rucola, leurda , ridichi, ceapa verde , masline, tofu , ton si un sos de iaurt condimentat dupa placul fiecaruia.
    Par a fi alimente banale, dar combinandu-le reusesc sa le ofer celor dragi ceea ce au nevoie pentru a trece cu bine peste acest anotimp frumos, dar periculos datorita schimbarilor bruste de temperatura: ne imbunatateste starea de spirit ( noi nu suferim de astenie…), puterea de concentrare creste( micuta vine in fiecare zi de la scoala cu cate un FB…), suntem plini de enrgie, iar virusii stau departe de noi.

  62. Monica Gheorghe spune:

    Este momentul sa ne bucuram de darurile primaverii: stevie, urzici, loboda, spanac, ceapa verde si ridichi, dovlecei noi, mazare, spanac si salata noua, plus patrunjel, leustean, tarhon si alte plane aromate. Toate aceste trufandale sunt ingredientele perfecte pentru mancare de primavara: verde, sanatoasa si curata. Dupa o iarna lunga, trufandalele trebuie sa intre in meniul de zi cu zi. Ce poate fi mai bun si mai sanatos decat mancarurile proaspete, preparate chiar inainte de masa de pranz (pentru ca toate sunt gata in 30-45 de minute) sau de cina, cu verdeturi, legume proaspete, suc de lamaie si sosuri aromate…

  63. Petculescu Liliana spune:

    Dupa o iarna lunga si geroasa organismul se resimte si are nevoie de minerale si vitamine pentru a se mentine in forma. Primavara este sezonul legumelor si fructelor si astfel am grija de alimentatia in aceasta perioada pentru a avea energia de care am nevoie in fiecare zi.Bineinteles ca trufandalele nu lipsesc din camara mea,verdeata multa inseamna sanatate curata.

  64. Dorina Amarie spune:

    Mic dejun:
    2 ouă fierte moi + salată
    1 cană de ceai sau lapte fiert
    1 ceașcă de cafea amară
    Prânz:
    piept de pui cu multe legume sau
    supa de găină cu găluște de griș și grătar
    + fructe
    Cina: cereale cu lapte
    sau o cană de ceai cu biscuiți cu semințe

  65. Serban Elena spune:

    Dorm 8h/noapte, beau cel putin 2l apa, mananc sanatos, fac sport.

  66. Cristina Popescu spune:

    Primavara incercam sa mancam cat mai multe legume salata, ceapa verde si spanac. Mezinul Alex nu este fan salata, dar mananca zilnic cate o frunza de spanac, pentru ca a gustat la gradinita si i-a placut si vrea sa aiba muschi ca si tati. Andrei, baiatul cel mare, mananca cu placere salata. Toti mancam ceapa verde si usturoi la fiecare masa, dupa sloganul „Cu ceapa si usturoi / Tinem microbii departe de noi”. Puterea exemplului a functionat pentru a-i face pe copii sa manance crudittai, mai ale sca este primavara si piata este plina de legume proaspete.
    Pentru o alimentatie usoara si sanatoasa, noi mancam zilnic salate, fructe, compoturi, eliminand prajelile si incercand sa mancam mancarea facuta la aburi sau fiarta.

  67. ruby eni spune:

    Incep cu apa si lamaie,mic dejun cu cereale si lapte, La pranz pregatesc o ciorba si pui la gratar, fructe si legume,atat

  68. Ardeleanu Anamaria spune:

    Poate parea destul de greu sa gasesti o formula de alimentatie corespunzatoare, care sa-ti dea din plin energia de care ai nevoie, insa daca iti doresti cu adevarat acest lucru, nimic nu este imposibil. Asadar, formula mea de alimentatie usoara si sanatoasa primavara, testata inca de acum 2 ani de zile cuprinde o doza mare de vitamine si minerale. De la micul dejun nu-mi lipseste niciodata siropelul de catina cu miere de albine si cerealele integrale amestecate cu lapte sau iaurt. Pranzul si cina contin printre alte alimente, si salate de cruditati, spanac si multe, multe urzici, care sunt si preferatele mele. Le consum sub forma de supa crema, piure, pilaf, budinca sau diverse mancaruri cu usturoi, malai sau cartofi.Iar ca si gustari, prefer fructele, in special merele si bananele. Toate acestea imi dau energia de care am nevoie si ma ajuta sa tin pasul atat propriile nevoi cat si cu nevoile celor din jur.

  69. Pascu Lavinia Georgiana spune:

    Formula care imi da energie pe timpul primaverii (si nu numai) este trezirea dis de dimineata, savurarea cafelei si servirea micului dejun in familie. Cu totii am realizat cat de importanta este servirea unui mic dejun sanatos (care deseori este, in cazul meu, un shake din fructe si legume proaspete), intrucat acesta este baza unui stil de viata echilibrat, iar consumarea lui alaturi de cei dragi, aduce armonie, intelegere si iubire in familie, impartind impreuna timpul care in ziua de azi este limitat datorita vietii agitate cu care ne-am obisnuit. De asemenea, zilele libere le incep cu jogging, care ma relaxeaza, imi da o stare minunata de libertate, entuziasm si buna dispozitie. Aceste elemente care desi par simple la prima vedere, sunt de fapt esentiale pentru mine, dandu-mi pofta de viata si energia necesare pentru a trai intreaga zi cu optimism, zambet si voie buna, exact asa cum imi place, pentru ca nu traim ca sa mancam ci mancam ca sa traim sanatosi si fericiti!

Comenteaza

Meniu