Urzica - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Urzica

In sfarsit a venit primavara si ne bucuram de remediile naturiste ,acum aflate la indemana fiecaruia.Planta folosita din mosi-stramosi este urzica,un remediu naturist de dezintocarea organismului.De la aceasta planta minune se folosesc frunzele si radacina.
Principalele ingrediente active din frunze sunt flavonidele,urmate de vitamina C,privitamina A,acid folic,fier,potasiu,acid silicic,si armine.
Radacina contine tanini si o substantiala cantitate  de Beta-sitosterol carese foloseste la vindecarea tumorilor benigne ale prostatei.Ceaiul din frunze de urzici este foarte bun la dezintoxicare organismului de primavara,el ajutand la curatarea rinichilor de saruri,nisip si pietre,intareste imunitatea si are efecte homeopatice.Ceaiul de urzica mai ajuta si refacerea scalpul capului,refacand vigoritatea firului de par,scapam de matreata si ii reda stralucirea.Compresele cu ceai de urzica ,ajuta la calmarea durerilor de reumatisc,baile cu ceai de urzica sunt eficiente pentru imbunatatirea aspectului pielii,a unghiilor si chiar prevenirea prostatei la barbati.
Recomand cu mare caldura acest preparat delicios din aceasta planta-minune ,care sper sa ajute cat mai multi oameni in curele de dezintoxicarea de primavara a organismului.Va doresc sanatate maxima tuturor!

Piure de urzici
Cantitati;cca 500 g de frunze tinere de urzica(numai varfuri),50 ml ulei de masline,o lingura rasa de faina,o lingura de smantana ,sare,6-7 catei de usturoi
Preparare;
Se curata fiecare varf de urzica,rupand numai frunzulitele apoi se spala in mai multe ape,intr-o strecuratoare.Se  pun intr-un vas ,acoperite cu apa si se pun la fiert .Lasam sa clocoteasca  cca,15-20 de minute,apoi le strecuram de zeama in care au fiert,oprind o cana care se va adauga in mancarica.Urzica strecurata se paseaza cu un mixer,obtinand un piure fin,care se pune din nou la fiert cu cana de zeama oprita,dam si un praf de sare,dupa gust  si lasam sa fiarba 10- 15 minute.Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline in care prajim putin lingura rasa de faina si stingem cu lingura de smantana,adaugam si usturoiul zdrobit ,amestecand usor,apoi adaugam rantasul peste piureul de urzici,amestecand continuu inca vreo 5-10 minute ,pana se leaga si se omogenizeaza totulSe serveste fierbinte cu mamaliguta calda
                                   Pofta buna!

Data articol: 29/03/2011