Blogul tău

TIPURI DE ZAHARURI

04 noiembrie 2011, , Vizualizări: ...

DESI MAI TOATA LUMEA ESTE OBISNUITA SA ASOCIEZE ZAHARUL CU CEEA CE REPREZINTA ZAHARUL DE MASA(ZAHAROZA),DE FAPT EXISTA MAI MULTE TIPURI DE ZAHARURI AVAND GRADE DIFERITE DE INDULCIRE.CEA MAI „DULCE”FORMA DE ZAHAR ESTE FRUCTOZA(CONTINUTA IN FRUCTE SI MIERE),ABIA APOI ZAHAROZA(PRINCIPALUL COMPONENT DIN TRESTIA DE ZAHAR SI DIN SFECLA DE ZAHAR),GLUCOZA(DIN MIERE,FRUCTE SI LEGUME),MALTOZA(CEREALE)SI LACTOZA(DIN LAPTE).ALATURI DE AMIDON,ZAHARURILE SUNT CARBO HIDRANTI CARE FURNIZEAZA ENERGIE.IN TIMPUL DIGESTIEI ZAHARURILE SUNT TRANSFORMATE IN GLUCOZA,CARE ESTE ELIBERATA APOI IN SANGE SI PURTATA APOI IN ORGANISM CA UN COMBUSTIBIL PENTRU MUSCHI,ORGANE SI CELULE.INSA ZAHARUL IN SINE NU FURNIZEAZA VITAMINE SI MINERALE SI NICI FIBRE,DE ACEEA ESTE BINE SA TE ASIGURI CA IN DIETA COPILULUI  DULCIURILE,GUSTARILE SI BAUTURILE DULCI NU INLOCUIESC ALIMENTELE NUTRITIVE.

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu